Джон Иснър (САЩ) и Александър Зверев (Германия) ще спорят за

...
Джон Иснър (САЩ) и Александър Зверев (Германия) ще спорят за
Коментари Харесай

Иснър и Зверев ще спорят за титлата в Маями

Джон Иснър (САЩ) и Александър Зверев (Германия) ще спорят за купата от Мастърс шампионата в Маями. Американецът си обезпечи място във финала, откакто надви над намиращия се в страхотна форма Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) с 6-1, 7-6(2) за час и 23 минути игра. По този метод Иснър постави завършек на впечатляващата серия от 15 следващи победи на своя противник. Той записа и четвърти триумф над аржентинеца от общо 10 срещи посред им.

Американецът завоюва повече от безапелационно първия сет, пробивайки на два пъти своя противник за крайното 6-1. Вторият сет бе надалеч по-различен, като двамата тенисисти съвсем постоянно печелиха безапелационно своите сервис геймове. В последвалия тайбрек, разчитайки още веднъж на страхотния си начален удар, Иснър взе превес и справедливо стигна до триумфа след 7-2 в своя изгода.

Така 208-сантиметровият американец се класира за четвъртия си край в Мастърс шампионатите и продължава преследването на първата си купа от Сериите 1000.

В разногласието за купата той ще се изправи против четвъртия подложен Александър Зверев, който във втория полуфинал се наложи над испанеца Пабло Кареньо Буста със 7-6(4), 6-2 за час и 28 минути игра. За 20-годишния немец това ще е трети Мастърс край, като в предходните два той победи с купите в Рим и Монреал. Иначе с класирането си за финала Зверев си подсигурява нанагорнище най-малко до номер 4 в света, като ще измести от тази позиция първата ни ракета Григор Димитров, който завърши безславно присъединяване си в Маями, отпадайки в третия кръг. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР