Джон Хинкли, който се опита да убие американския президент Роналд

...
Джон Хинкли, който се опита да убие американския президент Роналд
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода Джон Хинкли, който се опита да убие американския президент Роналд Рейгън

Джон Хинкли, който се опита да убие американския президент Роналд Рейгън през 1981-ва година, с цел да впечатли актрисата Джоди Фостър, още веднъж е свободен човек.

Това става шест години след излизането на атентатора от психиатрична клиника.

Съдът постанови, че след десетилетия лекуване Хинкли към този момент не преставлява заплаха за обществото и от 15-ти юни не предстои на никакъв правосъден надзор.

" След 41 години, два месеца и 15 дни още веднъж на независимост ", написа в Туитър в този момент 67-годишният Хинкли.

На 30-ти март 1981 той стреля против президента, който излизаше от хотел във Вашингтон. Един от патроните рикошира в бронираната президентска лимузина и попадна в гърдите на Роналд Рейгън. При нападението пострадаха още трима души.

Правосъдието реши, че Хинкли не предстои на наказателна отговорност поради психическо разстройство. След излизането му от психиатрия през 2016-та той следваше прецизни ограничавания. Те включваха известия за всяко пътешестване, определен маршрут и време на напредване. Хинкли трябваше да се подлага регулярно на медицински грижи и да води дневник на ежедневните си действия. Имаше и възбрана да контактува с Джоди Фостър, нейните близки и наследниците на Роналд Рейгън.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР