Джон Глен е първият човек, направил снимка на Земята от

...
Джон Глен е първият човек, направил снимка на Земята от
Коментари Харесай

В САЩ продават на търг оригинални снимки на Земята и Луната от Космоса

Джон Глен е първият човек, направил фотография на Земята от Космоса. Нийл Армстронг пък направи първата фотография от повърхността на Луната , напомня АП.

Оригиналите са част от 445 редки фотоси , направени от американски астронавти, които са продавани на търг от аукционната къща Skinner, почнал тази седмица.

Масачузетският аукцион съобщи, че " Красотата на Космоса " е първият сходен американски търг с фокус единствено остарели фотографии на астронавти на НАСА по време на проучването на Луната от 1961 до 1972 година Търгът стартира през днешния ден и ще продължи до 2 ноември.

Снимките са скъпи освен поради научното си и историческо значение, а и поради майсторството си , оповестиха от компанията.

Снимките на търга са истински. Те са проявени от НАСА след задачите Mercury, Gemini и Apollo.

Много от тях са с логото на галактическата организация, заглавия и идентификационни номера . Според къщата фотосите са на стойност сред 300 и 9000 $.

Снимките са на частен колекционер, който ги е получил от някогашни учени и чиновници на НАСА.

Те включват портрети на астронавти, фотоси по време на тренировки, от галактически разходки и взор към Земята и Луната от Космоса. Сред тях са и фотография на Джон Глен от 1962 година, на която е Земята. Това е първата фотография на планетата, направена от човек от Космоса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР