Джон Елкан, който е президент на компанията собственик на Ювентус

...
Джон Елкан, който е президент на компанията собственик на Ювентус
Коментари Харесай

Собственикът на Ювентус отрече клубът да е извършвал нарушения

Джон Елкан, който е президент на компанията притежател на Ювентус – Exor, изпрати писмо до клубните акционери, в което разиска правосъдните проблеми на клуба през този сезон, довели до промяна на неговото управление.

„ В по-голяма степен, в сравнение с доста от клубовете ни, през 2022 година Ювентус беше изправен пред възходящи вътрешни и външни компликации, които сложиха клуба под огромно напрежение. В последна сметка правосъдните дейности против клуба занимаваха борда на шефовете, който се събра 18 пъти през предходната година. Нивото на напън набъбна дотолкоз, че бордът на шефовете реши да подаде оставка, с цел да разреши на клуба да се отбрани по най-ефективния метод против обвиняванията, вариращи от хипотетични счетоводни нередности през неточни връзки до финансовите пазари, свързани най-вече с пазаруването и продажбата на играчи и споразуменията за техните заплати. Ювентус отхвърля да е правил каквито и да било нарушавания.

Континенталният европейски футбол не съумява да поддържа темпото, с което нараства финансовата мощност на Премиър лийг, чиито доходи се чака да са три пъти по-големи от тези на Серия " А " до края на сегашния сезон. Футболът към момента е в развой на преход към изцяло професионална промишленост. Продължава да липсва цялостна изясненост, което поражда финансови и регулаторни напрежения. Бих желал да благодаря на борда на шефовете на Ювентус за това, че работи отговорно, и най-много на президента Андреа Аниели, който управлява клуба в интервал, изпълнен с промени и триумфи. Ювентус натрупа изключителни триумфи, печелейки всичко в Италия и в интернационален проект, като разполага с 27 международни първенци – повече от всеки различен клуб в историята. Това равнище на спортни триумфи носи огромна наслада на нашите последователи, само че също по този начин основава и забележителна неприязън, която може да възникне, когато клубът е изправен пред провокации.

А до края на сегашния сезон. Футболът към момента е в развой на преход към изцяло професионална промишленост. Продължава да липсва цялостна изясненост, което поражда финансови и регулаторни напрежения. Бих желал да благодаря на борда на шефовете на Ювентус за това, че работи отговорно, и най-много на президента Андреа Аниели, който управлява клуба в интервал, изпълнен с промени и триумфи. Ювентус натрупа изключителни триумфи, печелейки всичко в Италия и в интернационален проект, като разполага с 27 международни първенци – повече от всеки различен клуб в историята. Това равнище на спортни триумфи носи огромна наслада на нашите последователи, само че също по този начин основава и забележителна неприязън, която може да възникне, когато клубът е изправен пред провокации.

Сега Ювентус има нов президент – Джанлука Фереро, и нов изпълнителен шеф – Маурицио Сканавино, който също така е отпред на медийната ни компания Gedi, където сполучливо ползва оздравителен проект. В Ювентус Джанлука и Маурицио ще бъдат подпомагани от нов ръб на шефовете, като те направиха добър старт, гарантирайки, че Ювентус може да посрещне редицата сегашни провокации, до момента в който пази своята известност, с цел да може да се завърне по-силен както на терена, по този начин и отвън него “, се споделя в изказването на Елкан.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР