Джон е на 22 години и мисията му е да

...
Джон е на 22 години и мисията му е да
Коментари Харесай

"Щурите чорапи на Джон": Как момче със Синдрома на Даун прави бизнес за милиони

Джон е на 22 години и задачата му е да разпръсква благополучие. Прави го с чорапи – цветни, със закачливи рисунки, които измисля самичък.

Влиза в света на бизнеса преди 2 години, когато приключва гимназия. Негов сътрудник става татко му. Днес продажбите на чорапи са го трансформирали в милионер.

Снимка: btvnovinite.bg

" През 2016г. Джон беше още в гимназията. Това беше последната му година там и трябваше да измислим дружно какво ще прави, когато приключи. Огледахме се в близост за разнообразни варианти, само че нямаше доста такива ", споделя Марк, бащата на Джон.

Снимка: btvnovinite.bg

Марк има няколко онлайн бизнес плана, в които е включвал сина си, като му е давал разнообразни задания. Затова, когато Джон идва при него с думите: " Татко, желая да вършим бизнес дружно!' - това звучи за фамилията като доста добра опция.

Първоначално Джон предлага да си създадат каравана за храна, само че има проблем. И двамата не могат да готвят. Малко по-късно се ражда и концепцията за чорапи – щури и радостни, такива, каквито Джон постоянно е харесвал и носел.

Снимка: btvnovinite.bg

Това, което прави чорапите на Джон специфични, са страстите, с които той персонално написа бележки на признателност до своите клиенти. Той споделя, че е доста вълнуващо, когато някой си поръча чорапи от него и по-късно ги носи. Любимият чорап на Джон е този със супергероя със Синдром на Даун.

Джон и татко му назовават себе си обществени бизнесмени. Те споделят, че основите на бизнеса им лежат върху ентусиазъм, вяра и персонално отношение. Годишно компанията им прави над 42 хиляди поръчки, а облагите им доближават над милион и половина $. Голяма част от парите влагат в помощи за други хора като Джон.

Снимка: btvnovinite.bg

" Всеки ден ние се опитваме да покажем на света какво би било допустимо единствено в случай че дадеш на някого късмет. Искаме всички да видят какво могат хората със специфични потребности. Така създадохме 35 работни места. 19 от тях са за хора с увреждания. Опитваме се да покажем това, като вършим разнообразни видеа. Споделяме ги в интернет и се стремим да създадем общественост, наречена John Crazy Socks, която да показва онлайн разнообразни хора със специфични потребности. Бяхме в щатския конгрес 4 пъти през последната година, с цел да настояваме за промени и да помогнем на хората с увреждания ", споделя бащата на Джон.

Снимка: btvnovinite.bg

" Това, което желая хората да знаят е, че аз и татко ми бяхме в столицата, с цел да разкажем за бизнеса, който имаме. Исках хората да знаят, че имам Синдром на Даун. Исках те да схванат кои са хората с Даун, какво могат и къде могат да работят ", споделя Джон.

Снимка: btvnovinite.bg

Той основава самичък дизайна на множеството чорапи.

" Събирам хрумвания и изобретявам дизайн. Аз направих дизайна на чорапите със супермена със синдром на Даун. Рисувам с ръцете си, върша картинки. Правил съм и няколко други дизайни. Гледам доста картинки и ги трансформирам в чорапи. Много е занимателно. Забавлявам се доста ", споделя още той.

" Животът ми е всичко, което съм желал. Мечтите ми се сбъднаха. И аз обичам да работя с татко ми, обичам да работя и с други хора. Вече имаме 5 магазина. Аз съм щастливец. Обичам татко ми, той е моят сътрудник. Обичам го толкоз доста ", споделя Джон.

Снимка: btvnovinite.bg

Марк споделя, че синът му в никакъв случай не си е мислел: " Аз имам синдром на Даун, това ще е мъчно за мен " или пък " Хората със синдром на Даун не вършат това ". Единствените му мисли са били свързани с това по какъв начин могат да осъществят концепцията си.

" Късметлии сме да посрещнем доста хубави неща дружно, само че това е, тъй като сме се пробвали ", споделя още бащата на Джон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР