Джон Бон Джоуви ще бъде отличен като Личност на годината

...
Джон Бон Джоуви ще бъде отличен като Личност на годината
Коментари Харесай

Джон Бон Джоуви е Личност на годината на MusiCares

Джон Бон Джоуви ще бъде отличен като Личност на годината на MusiCares за 2024 година на годишната благотворителна церемония, която ще се организира в Конгресния център на Лос Анджелис на 2 февруари 2024 година — две вечери преди 66-те годишни награди Грами.

В допълнение към музикалните си достижения, Джон Бон Джоуви е приет за своята филантропска активност. През 2006 година той основава фондация Jon Bon Jovi Soul Foundation, която е отдадена на спирането на цикъла на апетит, беднотия и бездомни хора. 

" Наистина съм преклонен да бъда тазгодишният притежател на премията MusiCares ", сподели Джон Бон Джоуви в изказване. " Работата на MusiCares с музикални експерти е жизненоважна за основаването на по този начин нужната поддръжка и уелнес стратегии, които култивират по-здравословна и по-жизнена общественост за всички нас. Филантропската работа е крайъгълен камък в живота ми и постоянно е вървяла в тандем с моята музикална кариера и достижения. Преди съвсем две десетилетия, когато сътворих JBJ Soul Foundation и JBJ Soul Kitchens, видях от първа ръка и не преставам да виждам през днешния ден въздействието на благотворителната работа в общността. Знам това сигурно: помагайки на общността си оказваме помощ на себе си ", сподели великият музикант, който има два ресторанта, в които можеш да се храниш, без да плащаш и постоянно самичък сервира порции на бедните, а след това мие чинии в кухнята. 

Джон Бон Джоуви е на 61, което го прави най-младият соло реализатор притежател на оценката, откогато Дон Хенли получи оценката на 59 години през 2007 година MusiCares нормално избира артисти-ветерани, тъй като те имат десетилетия връзки в промишлеността, което значи повече билети и маси, продадени за благотворителното събитие, отбелязва Billboard. 

Джон Бон Джоуви е вторият роден в Ню Джърси, получил тази чест, след Брус Спрингстийн през 2013 година

Това не е първият път, когато водач на група или основен член на настояща тайфа е уважаван самостоятелно. Том Пети (2017), Спрингстийн (2013), Боно (2003) и Хенли (2007) също бяха откроени. Две групи са получавали оценката: Aerosmith (2020) и Fleetwood Mac (2018). 

Церемонията " Личност на годината " е едно от най-важните събития по време на Седмицата на Грами. Тя включва банкет с коктейл, последван от вечеря и концерт с присъединяване на други актьори, които отдават респект на носителя на оценката. 

От 1991 година парите, събрани от тази церемония, отиват към стратегиите за здраве и човешки услуги на MusiCares, които подкрепят музикалната общественост с физическо и психическо здраве, възобновяване от пристрастяване, превантивни клиники, непредвидени персонални незабавни случаи и помощ при бедствия. 

" MusiCares е разчувствана да уважи Джон Бон Джоуви на Гала за " Личност на годината " за 2024 година ", сподели в изказване Лаура Сегура, изпълнителен шеф на MusiCares. " Неговият незабравим принос към рокендрола освен остави незаличима диря в музикалната промишленост, само че и в сърцата на безчет почитатели по целия свят. Освен това дългогодишният му ангажимент да обслужва гладни и бездомни хора въодушевява всички нас. Очакваме с неспокойствие да го отпразнуваме и многото способи, по които е трансформирал този свят ". 

Джон Бон Джоуви се причислява към впечатляващ лист от скорошни отличени на MusiCares, в това число Бери Горди и Смоуки Робинсън, Джони Мичъл, Флийтууд Мак и Доли Партън. 

Групата Bon Jovi беше въведена в Залата на славата на рокендрола през 2018 година Тя получи единственото си Грами досега през 2007 година за " Who Says You Can`t Go Home ", с присъединяване на Дженифър Нетълс, което беше определено за най-хубава кънтри колаборация с вокали.

Групата е натрупала шест албума номер 1 в Billboard 200 – Slippery When Wet (1986-87), New Jersey (1988), Lost Highway (2007), The Circle (2009), What About Now (2013) и This House is not for sale (2016). 

Bon Jovi означи четири номер 1 шлагера в Billboard Hot 100 – " You Give Love a Bad Name ", " Livin` on a Prayer ", " Bad Medicine " и " I`ll Be There for You ". В допълнение, Jon Bon Jovi има едно соло номер 1 в Hot 100, " Blaze of Glory " (от Young Guns II ). 

Бандата има и един шлагер номер 1 в класацията Hot Country Songs – и какъв брой рок групи могат да кажат това? – с гореспоменатия " Кой споделя, че не можеш да се прибереш вкъщи ", а песента води две седмици през май 2006 година

От основаването си през 2006 година Jon Bon Jovi Soul Foundation е осигурила повече от 700 единици налични и поддържащи жилища в 11 щата и е предоставила домове на 77 бездомни ветерани, дружно със постоянна поддръжка на място. Джон и брачната половинка му Доротея отвориха първия JBJ Soul Kitchen през 2011 година, публичен ресторант с нестопанска цел с модел на заплащане напред и с положен труд, и от този момент са сервирали повече от 100 000 ястия на разнообразни места.

Индивидуалните билети за събитието Личност на годината на MusiCare стартират от 2500 $. По-хубавите места са на цени от 3500 $ до 6000 $. Масите с 12 места стартират от 25 000 $ и доближават до 70 000 $. Но пакет от три маси може да бъде закупен за 200 000 $, с 10 000 $ отстъпка от цената.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР