Джон Болтън Възможно е да има санкции за европейски компании

...
Джон Болтън Възможно е да има санкции за европейски компании
Коментари Харесай

Възможни са санкции на САЩ за еврокомпании с бизнес в Иран


Джон Болтън

" Възможно " е да има наказания за европейски компании с настоятелен връзки с Иран след отдръпването на Съединени американски щати от съглашението за нуклеарната стратегия, съобщи съветникът по въпросите на националната сигурност на президента Доналд Тръмп Джон Болтън в изявление за телевизия Си Ен Ен в неделя.

" Възможно е. Зависи от държанието на другите държавни управления ", сподели той в отговор на въпрос на водещия. Болтън добави също по този начин, че излизането на Съединени американски щати от съглашението с Иран не е причина за изпращането на бойци там. Той също по този начин отхвърли задачата на президента Доналд Тръмп да е промяна на режима в Техеран.

Политическият курс на нашата администрация е Иран в никакъв случай да не се приближи до създаването на нуклеарно оръжие и средствата за производството му, сподели Болтън. Той също по този начин изрази вярата си, че Техеран в никакъв случай не се е отказвал от стратегическото си решение да има нуклеарно оръжие.

Решението на Тръмп от 8 май да отдръпна Съединени американски щати от съглашението за нуклеарната стратегия обезпокои европейските съдружници, хвърли сянка на неустановеност върху международните доставки на нефт и увеличи риска от спор в Близкия изток, означи Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР