Джон Болтън, уволненият от американския президент Доналд Тръмп съветник по

...
Джон Болтън, уволненият от американския президент Доналд Тръмп съветник по
Коментари Харесай

Болтън предупреждава: Националната сигурност на САЩ е атакувана отвътре

Джон Болтън, уволненият от американския президент Доналд Тръмп консултант по националната сигурност, насочи злокобно предизвестие в профила си в " Туитър ".

Болтън написа: " Вероятно е явно, че задължението на страната ни към нашите цели в региона на националната сигурност е нападнат от вътрешната страна . Америка е объркана. Нашите врагове не са. Трябва да създадем приоритет националната сигурност на Съединени американски щати. "

It probably goes without saying, that our country’s commitment to our national security priorities is under attack from within. America is distracted. Our enemies are not. We need to make U.S. national security a priority. #JohnBolton
— John Bolton (@AmbJohnBolton) November 26, 2019
Публикацията на Болтън в " Туитър " беше направена дни откакто той разгласи, че профилът му в обществената мрежа е бил " освободен ", откакто Белият дом е блокирал достъпа му до него . Болтън e доста издирван очевидец в чуванията на Конгреса в процедурата по импийчмънт, проверяваща дали Тръмп е оказал напън върху Украйна да проверява неговия политически противник Джо Байдън.
 Тръмп отказал помощта за Украйна в деня, в който е разговарял със Зеленски
Тръмп отказал помощта за Украйна в деня, в който е разговарял със Зеленски

Нови разкрития в следствието за импийчмънт

Адвокатът на Болтън допусна през вчерашния ден, че правосъдната заповед, която постановява някогашният юрист на Белия дом Дон МакГан да се яви пред Конгреса, няма никаква връзка с това дали клиентът му и различен някогашен чиновник в региона на националната сигурност, който той съставлява, ще дадат показания.

Изявлението на юрист Чарлс Купър имаше за цел да притъпи обществените спекулации, че решението на съда по проблема с МакГан може да повлияе на дейностите на личните му клиенти или да спре дело на един от тях, противопопоставящо се на следствието в Конгреса за импийчмънт.
 Доналд Тръмп: Импийчмънтът ще ми помогне да печеля вота
Доналд Тръмп: Импийчмънтът ще ми помогне да печеля вота

Президентът на Съединени американски щати се готви за втори мандат

Коментарите на Купър последваха решение на арбитър в настрана дело в понеделник, изискващо Макган да се съобрази с призовка, обвързвана с следствието на специфичния прокурор Робърт Мюлър. Съдията Кетанджи Браун Джаксън написа, че даже и най-близките съветници на републиканския президент, които получават призовки от Конгреса, не могат да " подценен или да се опълчват на наложителния развой в Конгреса по заповед на президента или по различен метод ".
 На 4 декември потегля импийчмънта против Тръмп?
На 4 декември потегля импийчмънта против Тръмп?

Напрежение във Вашингтон

Правната комисия към Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) изиска да беседва с МакГан, емблематичен очевидец в следствието на Мюлър по отношение на възпрепятстване на правораздаването (от страна на Тръмп), месеци преди настоящето следствие за импийчмънт, концентрирано върху взаимоотношенията на президента с Украйна. Но все пак резултатът може да докара до възобновяване на опитите на демократите в Камарата на представителите да принудят даването на показания от други високопоставени чиновници в следствието за импийчмънт, което затруднява тези публични лица да настояват, че са ваксинирани от разпит от Конгреса.
 Тръмп желае Помпео, Пери и Мълвейни да приказват пред Конгерса за импийчмънта
Тръмп желае Помпео, Пери и Мълвейни да приказват пред Конгерса за импийчмънта

А арбитър изяснява на Тръмп, че не е монарх - президентът не е толкоз сигурен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР