Джон Батист - музикант от афроамерикански произход, изявяващ се в

...
Джон Батист - музикант от афроамерикански произход, изявяващ се в
Коментари Харесай

Джон Батист е големият победител на наградите Грами

Джон Батист - музикант от афроамерикански генезис, изявяващ се в разнообразни жанрове, завоюва водещия приз за албум на годината на церемонията за премиите "Грами ".
Батист - водач на група и ефирен водещ, чиито предходни награди включват "Оскар " за саундтрака му към анимационния филм на Pixar "Soul " - изненада наблюдаващите на "Грами ", като получи 11 номинации тази година - най-вече от всички реализатори.
"We Are " е осмият му студиен албум, който значително е композиран и записан преди пандемията и всеобщите митинги "Black Lives Matter " през 2020 година, само че съдържа прозорливи текстове, засягащи настоящи тематики.
Чернокожият реализатор, роден в известна музикална фамилия от Ню Орлиънс, беше номиниран за три награди "Грами " през последните години, само че в никакъв случай не е печелил. На тазгодишната гала той се състезаваше за награди в необятен набор от категории и жанрове, в това число R&B, джаз и модерна класика.
Освен за албум на годината, той завоюва златни грамофончета за най-хубав музикален видеоклип, най-хубав саундтрак /за "Soul "/, най-хубаво осъществяване на американска музика и най-хубава американска класика.
Ретро изпълнителят Silk Sonic - груповият план на Бруно Марс и Anderson Paak - завоюва четири награди, в това число за запис и ария на годината. Поп сензацията Оливия Родриго беше оповестена за най-хубав нов реализатор, съобщи БГНЕС. Церемонията беше излъчена директно по CBS.
Сред другите номинирани за премията бяха пакистанският артист Аруж Афтаб, кънтри артистът Джими Алън, Хаким Джамал Картър младши, прочут като Бейби Ким, братът на Били Айлиш - Финиъс О'Конъл, английската рок група Glass Animals, поп групата Japanese Breakfast, австралийският рапър The Kid LAROI, английският артист Арло Паркс и рап певицата Саети.
Родриго откри церемонията с осъществяване на песента си Drivers License, която беше номинирана в две съществени категории - за ария на годината и за запис на годината.
64-ата гала "Грами " се организира за първи път от началото на пандемията от ковид в цялостния си искра, като за втора поредна година водещ е южноафриканският комедиант, артист и ефирен водещ Тревър Ноа. Тази година за първи път уредниците взеха решение да връчат премиите в Лас Вегас, Невада, в MGM Grand Garden Arena. По друго време церемониите са се провеждали в разнообразни градове в Съединени американски щати: Лос Анджелис, Ню Йорк, Чикаго и Нашвил (Тенеси).
Идеята за премията идва от Асоциацията на звукозаписната промишленост на Америка (RIAA) в средата на 50-те години на предишния век, когато звукозаписната промишленост стартира да сортира претенденти за звезда на Алеята на славата в Холивуд. През 1957 година е основана Националната академия за звукозаписни изкуства и науки (или Академията за звукозапис), която връчва бъдещата премия. През 1958 година тази организация учредява премията, наречена "Грами ".
В останалите съществени категории премиите бяха разпределени по този начин:
Албум на годината: Джон Батист, "We Are "
Запис на годината (цялостно осъществяване на песен): Silk Sonic, "Leave The Door Open "
Песен на годината (най-добро авторско осъществяване на песен): "Брандън Андерсън, Кристофър Броуди Браун, Дърнст Емил II и Бруно Марс, създатели на песни (Silk Sonic)
Най-добър нов реализатор: Оливия Родриго
Най-добър музикален видеоклип: Джон Батист, "Freedom "
Най-добър рап албум: Tyler, The Creator, "Call Me If You Get Lost "
Най-добро рап осъществяване: Бейби Ким с присъединяване на Кендрик Ламар, "Family Ties ".
Най-добър рок албум: Foo Fighters, "Medicine At Midnight "
Най-добър поп вокален албум: Оливия Родриго, "Sour "
Най-добро поп солово осъществяване: Оливия Родриго, "drivers license "
Най-добър международен музикален албум: Анжелика Киджо, "Mother Nature
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР