Джокович е бил задържан преди изслушването си в съда в ...

Джокович е бил задържан преди изслушването си в съда в

Джокович е бил задържан преди изслушването си в съда в неделя

Джокович е бил арестуван преди чуването си в съда в неделя Спортистът може да остане в страната, до момента в който съдът не прегледа законосъобразността на решението на министъра на имиграцията да анулира визата муПрепоръчай (0)
Сръбският тенисист Новак Джокович бе арестуван от австралийските управляващи преди чуването си в съда в неделя, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на BBC.

Изслушването на сърбина пред съда е планувано за неделя от 9:30 часа сутринта локално време (0:30 часа българско). Спортистът може да остане в страната, до момента в който съдът не прегледа законосъобразността на решението на министъра на имиграцията да анулира визата му и не вземе дефинитивно решение по случая.

Откритото състезание на Австралия по тенис стартира в понеделник, а Джокович е подложен под номер 1 в схемата.

По-рано в петък министър Алекс Хоук упражни персоналните си пълномощия, които му разрешават да пренебрегне по-ранно решение на съда и да отнеме визата на тенис звездата .

„ Визата беше анулирана по съображения, свързани със здравето и положителния ред, както и на съображение, че това е в публичен интерес “, съобщи Хоук в изказване.

Ако отнемането на визата остане в действие, съгласно закона той не може да получи нова виза в протежение на три години. Това предписание обаче може да бъде анулирано.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg