Djokovic. Kyrgios.Centre Court. Sunday. | — Wimbledon (@Wimbledon) Това ще

...
Djokovic. Kyrgios.Centre Court. Sunday. | — Wimbledon (@Wimbledon) Това ще
Коментари Харесай

Джокович и Кирьос са готови за шоу на финала на Уимбълдън


Djokovic. Kyrgios.

Centre Court. Sunday. |
— Wimbledon (@Wimbledon)
Това ще бъде трети дуел сред двамата при експертите, като до този миг Джокович няма нито един извоюван сет против австралийския си противник. И двата мача посред им се случиха през 2017-а, като първо на шампионата в Акапулко Кирьос записа триумф със 7:6 (9), 7:5, след което отстрани сърбина и от “Мастърс ”-а в Индиън Уелс посредством нова двусетова победа, този път с 6:4, 7:6 (3).

По пътя си към финала на тазгодишното издание на “Уимбълдън ” Джокович единствено един път бе изправен до стената. Това се случи на четвъртфинала против младия италианец Яник Синер, когато сръбската първа ракета реализира поврат от 0:2 до 3:2 сета, с цел да си заслужи място на полуфиналите. Там негов противник бе локалният любим Камерън Нори, който съумя да сътвори съществени проблеми на Ноле в първия сет, само че не и да вземе освен това от мача, защото Джокович сътвори нов поврат с 3:1.
 Джокович: Кирьос е доста сложен противник Джокович: Кирьос е доста сложен противник
Още на старта на шампионата Кирьос не бе покрай това да си стегне багажа, само че въпреки всичко съумя да надвие британеца Пол Джъб с 3:2 сета, откакто избави няколко точки за пробив в последната част. Последваха безапелационни представяния против Филип Крайнович (3:0) и Стефанос Циципас (3:1), преди да пристигна и вторият петсетов трилър, който още веднъж бе извоюван от Кирьос - 3:2 против Брендън Накашима на осминафиналите. В идната фаза австралиецът не срещна опълчение от чилиеца Кристиан Гарин, елиминирайки го в поредни сетове, а на полуфиналите австралиецът трябваше да се изправи против рекордьора по трофеи в “Големия шлем ” Рафаел Надал, който обаче бе заставен да се откаже поради травма.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР