Джок Полфрийман има забрана да напуска страната. Тя е била

...
Джок Полфрийман има забрана да напуска страната. Тя е била
Коментари Харесай

Полфрийман със забрана да напуска България, Гешев коментира за първи път случая

Джок Полфрийман има възбрана да напуща страната.

Тя е била наложена още при ареста му след убийството на Андрей Монов и не е анулирана, твърди Нова телевизия, базирайки се на свои източници. Процедурата по преразглеждане на предварителното му освобождение към този момент е в ход. А довечера близки на убития студент стачкуваха с искане австралиецът да бъде върнат зад решетките. Шествието им потегли от НДК и приключи пред Съдебната палата.

Джок Полфрийман към този момент има пасаван, само че има и възбрана да напуща България. Тя е била наложена, още когато е почнало делото против австралиеца. „ Министерство на вътрешните работи чака сега всички нужни документи, с цел да напусне този човек страната. Министерство на вътрешните работи ще извърши решение на съд тогава, когато всичко е ясно”, сподели Стефан Балабанов, зам.-министър на вътрешните работи.

От Министерството на правораздаването поддържат тезата, че Полфрийман не се е поправил в пандиза. И изнесоха данни, че мъжът кроял проекти за бягство, а напоследък се държал надменно с надзирателите. „ Този човек е с равнище на настъпателност доста по-високо от междинното. Той е бил подобен сега, в който е направил закононарушението, беше подобен и при нас през всичките тези 12 години. Той беше подобен и сега, в който излезе от затвора”, съобщи Николай Проданов, зам.-министър на правораздаването.

За първи път казусът разяснява и зам.-главният прокурор Иван Гешев. „ Аз имам три деца, тъй че каквото и да кажа по този случай, има заплаха то да бъде повлияно от страсти и коментарът да не е професионален. Затова няма да разясня случая с килъра Джок Полфрийман”, съобщи пред камерата на Нова телевизия Иван Гешев.

Днес Върховният касационен съд разпредели делото за обновяване на процеса по предварително освобождение, след искане на основния прокурор Сотир Цацаров. Съдбата на Джок Полфрийман е в ръцете на Върховен касационен съд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР