Джо Байдън заяви, че САЩ няма да направят първата крачка

...
Джо Байдън заяви, че САЩ няма да направят първата крачка
Коментари Харесай

Задочен спор се разрази между Джо Байдън и Иран

Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати няма да създадат първата крачка към Иран, като вдигнат глобите, и настоя Ислямската република първо да спре да обогатява уран, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки AFP.

Запитан в изявление за телевизия Си Би Ес за опцията за повдигане на глобите като жест, който да убеди Техеран да се върне на масата на договарянията за избавяне на нуклеарната договорка, Байдън съобщи изрично: " Не ". На въпрос на телевизионната водеща дали иранците би трябвало първо да спрат да обогатяват уран, той отговори утвърдително с кимане.

Интервюто бе записано преди появилото се по-рано изказване на висшия водач на Иран Аятолах Али Хаменей, който сподели, че страната ще се върне към това съглашение от 2015 година, само че единствено в случай че Съединени американски щати първо анулират глобите, заяви ДПА. Целта на съглашението бе ограничение на нуклеарната стратегия на Иран в подмяна на повдигане на икономическите наказания. Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изтегли страната си от него и върна глобите. В отговор Иран последователно спря да се придържа към отговорностите си, произлизащи от документа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР