Джо Байдън за пръв път обвини Русия, че извършва геноцид

...
Джо Байдън за пръв път обвини Русия, че извършва геноцид
Коментари Харесай

Джо Байдън нарече случващото се в Украйна геноцид

Джо Байдън за пръв път упрекна Русия, че прави геноцид в Украйна, предадоха международните организации.

" Бюджетът на вашето семейство, опцията да заредите резервоара си, нищо от това не трябва да зависи от това дали един деспот афишира война и прави геноцид на другия завършек на света ", съобщи Байдън по време на посещаване в Айова, отдадено на битката с инфлацията. Байдън преди е заявявал, че не счита съветските дейности за геноцид, а ги наричаше " военни закононарушения ".

Скокът на цените в Съединени американски щати през март доближи връхна точка от 8,5 % на годишна база. Такива равнища на инфлацията не са виждани от декември 1981 година. По думите на Байдън 70 % от повишаването на продуктите се дължи на дейностите на Путин. " Нахлуването на Путин в Украйна докара до скок на цените на бензина и на питателните артикули по целия свят ", сподели президентът демократ. Републиканската съпротива обаче упреква Байдън, че самият той води икономическа политика, която подхранва инфлацията.

Междувременно министерството на вътрешните работи на Украйна заяви, че над 720 души са били убити в Буча и други покрайнини на Киев по време на съветската окупация, а още над 200 души са в неопределеност, съобщи Асошиейтед прес.

Само в Буча досега са открити 403 тела по данни на кмета Анатолий Федорук. Главната прокуратура на Украйна съобщи през вчерашния ден, че проверява и събитията в региона на град Бровари, който се намира на североизток. Властите оповестиха, че телата на шестима цивилни са били открити с огнестрелни рани в мазе в село Шевченково и се счита, че виновни за това са съветските сили.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР