Джо Байдън смята, че Русия вероятно ще "влезе" в Украйна,

...
Джо Байдън смята, че Русия вероятно ще "влезе" в Украйна,
Коментари Харесай

Байдън прогнозира, че Русия ще влезе в Украйна

Джо Байдън счита, че Русия евентуално ще "влезе " в Украйна, само че Владимир Путин към момента не е взел това решение дефинитивно. Според президента на Съединени американски щати военната атака ще има тежки стопански последствия за Русия, заради което съветският президент към момента не е подхванал този ход.

"Не съм толкоз сигурен, че е решил какво ще прави. Предполагам, че ще влезе. Той би трябвало да направи нещо ", сподели Байдън по време на конференция на 19 януари. Тя се организира по случай приключването на първата му година в Белия дом.

По-рано в сряда държавният секретар на Съединени американски щати, който е на посещаване в Киев, прикани Русия да избере мирния път. Германският канцлер предизвести, че Берлин може да спре плана „ Северен поток 2 “, в случай че Русия нападне Украйна.

На конференцията Байдън сподели още, че евентуална военна офанзива против Украйна ще бъде „ злополука за Русия “, ще докара до огромен брой жертви, както и ще нанесе стопански и политически удар върху Москва.

„ Нашите съдружници и сътрудници са подготвени да наложат тежки наказания и обилни вреди на Русия и съветската стопанска система “, сподели той. По думите му те биха включвали и наказания против енергийния бранш и биха създали невероятно съветските банки да търгуват с щатски долари.

Въпреки че съветската войска е по-силна от тази на Украйна, Байдън счита, че загубата на човешки живот за руснаците ще бъде „ огромна “.

„ Това не е просто някаква разходка за Русия. Във военно отношение имат голямо предимство. И Украйна също ще заплати висока цена в кратковременен, средносрочен и дълготраен проект “.

За Путин Байдън сподели, че има вяра, че съветският президент „ към момента не желае цялостна война “, само че търси степен на ескалация и борба.

Русия е събрала почти 100 000 бойци в окупирания Крим и наоколо до границата на Украйна. Това разтревожи западните страни и накара ръководещите да считат, че Москва приготвя военни дейности против Украйна.

Според Байдън Путин има намерение да тества НАТО. По думите му отговорът от страна на Запада ще зависи от мащаба на съветските дейности.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР