Джо Байдън си постави за цел осъществяването на 100 млн.

...
Джо Байдън си постави за цел осъществяването на 100 млн.
Коментари Харесай

Байдън обеща 100 млн. ваксинации в първите му 100 дни като президент

Джо Байдън си сложи за цел реализирането на 100 млн. имунизации против COVID-19 в първите 100 дни след встъпването му в служба на 20 януари следващата година.

Новоизбраният президент на Съединени американски щати означи, че в първите му месеци на поста пандемията няма да завърши, като даде елементи за тактиката му в битката с вируса и показа част от хората, които номинира или назначава за членове на здравния си екип, написа „ Би Би Си “.

Сред избраниците на Байдън е доктор Антъни Фаучи, който ще заеме поста на основен здравен консултант на Байдън за ковид, само че ще продължи да извършва отговорностите си и като шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, съобщи CNN. Номиниран за секретар по опазването на здравето и обществените услуги е Ксавие Бесера, който ще стане първия латиноамериканец на позицията, ако бъде определен.

Задачата на здравния екип ще бъде да поучава администрацията на Байдън за отговора на пандемията от COVID-19.

Междувременно в Белия дом актуалният държавен глава Доналд Тръмп взе участие в среща, обвързвана с програмата му за имунизация. На събитието отхвърлиха да участват представители на биофармацевтичните компании Pfizer и Moderna. Очаква се препаратът на първата да бъде утвърден доста скоро.

До момента Съединени американски щати са записали над 15 млн. случая на коронавирусна зараза, като 285 хиляди от тях са приключили съдбовно съгласно данните на университета „ Джонс Хопкинс “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР