Джо Байдън ще се види с китайския си колега въпреки

...
Джо Байдън ще се види с китайския си колега въпреки
Коментари Харесай

Срещата на Г-20: Джо Байдън очаква да се види със Си Дзинпин извън форума

Джо Байдън ще се види с китайския си сътрудник макар проектите на Си Дзинпин да пропусне Г-20. Американският президент обаче не посочи по кое време и къде ще се организира тази среща и разгласи, че е „ отчаян “ от евентуалното решение на Си да не взе участие в идния конгрес.

Президентът на Китай не е единственият държавен водач с сходни планове. Владимир Путин към този момент съобщи, че вместо него на срещата ще участва външният министър на Русия, Сергей Лавров.

И двамата президенти обаче се включиха в диалозите на страните от BRICS предишния месец. Те одобриха нови 6 страни членки, измежду които Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия. Г-20 е съюз на 19-те най-богати стопански системи в света и Европейския съюз. Тази година Индия е ротационен ръководител и провежда годишната среща на водачите в столицата си Ню Делхи.

Климатичните политики ще бъдат на фокус поради рисковото време освен в страната хазаин, само че и по света. Стотици индийци към момента живеят в палатки след наводненията тази година. И си спомнят за претърпяното.
Имаше толкоз доста вода, че не успяхме да вземем движимостите си. Инструментите на брачна половинка ми за работа бяха отнесени от водата. Училищните униформи на децата, книги, облекла, кревати, матраци - изгубихме всичко.
Реха Деви, пострадала от наводняване

Според Международния институт за стабилно развиване от Г-20 са вложили над 1 трлн. $ за дотации за изкопаеми горива единствено през 2022 година.

Индия е една от страните с най-голям % въглеродни излъчвания в света и продължава мощно да разчита на въглища, с цел да създава електричество. Експерти чакат на срещата на Г-20 идния уикенд да се стигне до нови съглашения, свързани с възобновимата сила.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР