Джо Байдън се обърка в ключов момент на речта си

...
Джо Байдън се обърка в ключов момент на речта си
Коментари Харесай

Байдън обърка украинците с иранци в речта си

Джо Байдън се обърка в основен миг на речта си за Състоянието на съюза, наричайки украинците „ ирански народ “, предава „ Индипендънт “. Американският президент бе е миг на ентусиазъм като опитваше да получи поддръжка против съветската експанзия.

„ Путин може да обиколи Киев с танкове, само че в никакъв случай няма да завоюва сърцата и душите на иранския народ “, сподели Байдън след неудобно ръкопляскане и подвиквания в залата.

„ Той в никакъв случай, в никакъв случай няма да угаси любовта им към свободата. И той в никакъв случай, в никакъв случай няма да отслаби решимостта на свободния свят “ продължи той, преди някой да реагира на гафа му, разяснява изданието.

Видеото доста бързо набра известност като политически специалисти незабавно се зачудиха за качествата му на президента.

Нова анкета на ABC News/The Washington Post, оповестена в навечерието на речта, откри, че 54% от американците не имат вяра, че той има „ умствената заостреност, нужна, с цел да служи дейно като президент “.

Само 40 % имат вяра, че Байдън е задоволително умствено квалифициран за работата си при съвсем 180 градуса поврат от 2020 година, когато множеството американци го смятаха за подобаващ.

Това не е и първият път, в който американският президент се „ обърква “. През февруари т.г. в изявление за Ен Би Си Джо Байдън позволи двоен лапсус. Държавният глава сбърка Афганистан с Украйна и Ирак.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР