Джо Байдън прие оставката на шефа на митниците и граничната

...
Джо Байдън прие оставката на шефа на митниците и граничната
Коментари Харесай

Белият дом отстрани шефа на граничната служба заради мигрантската вълна

Джо Байдън одобри оставката на шефа на митниците и граничната работа на Съединени американски щати Крис Магнус, оповестиха от пресофиса на Белия дом, представен от медиите. В петък беше обявено, че администрацията на Байдън е поискала Магнус да подаде оставка заради притока на мигранти по южната граница. Той заема тази служба по-малко от година.

Неуспехът на администрацията на Байдън да се оправи с казуса с мигрантите се трансформира в една от главните области на рецензия против демократите от републиканците преди междинните избори. Успехът в битката с незаконната миграция е нужен на Байдън, с цел да укрепи позицията си преди президентската конкуренция през 2024 година.

Преди броени дни пък Европейската комисия се намеси в разногласието за 234 мигранти, избавени в Средиземно море и заседнали на транспортен съд на неправителствена организация, откакто Италия отхвърли да ги одобри, като прикани за " незабавното им слизане на брега ".

" Правното обвързване за избавяне и обезпечаване на сигурността на живота в морето е ясно и недвусмислено, без значение от събитията, които водят до това хората да се намират в бедствено състояние ", съобщи изпълнителният орган на Европейски Съюз, като се базира на мигрантите на кораба „ Ocean Viking “.

Припомняме, че новото крайнодясно държавно управление на Италия, което постави клетва предишния месец, даде обещание да предприеме ограничения против мигрантите с лодки, идващи от Северна Африка към Европа.

Опозиционният народен представител Абубакар Сумахоро сподели, че държавното управление на Джорджиа Мелони се отнася към " изтощените корабокрушенци, измъчени от мраз, отмалялост, контузии и мъчения... като предмети ".

Вътрешният министър Матео Пиантедоси по-рано сподели, че тези, които не дават отговор на изискванията, ще би трябвало да „ изоставен териториалните води “. Пиантедоси съобщи, че за мигрантите, на които не е разрешено да слязат, ще би трябвало да се погрижи „ страната със знамето " - отпратка към националните флагове, под които плават корабите. „ Ocean Viking “. е регистриран в Норвегия. Норвежкото Министерство на външните работи съобщи в четвъртък, че " не носи отговорност " за избавените от частни кораби под норвежки байрак в Средиземно море.

Германия настоя в дипломатическа " нота " до Италия, че благотворителните организации " имат значим принос за спасяването на човешки животи " и изиска от Рим " да им помогне допустимо най-бързо ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР