Джо Байдън предложи днес на руския си колега Владимир Путин

...
Джо Байдън предложи днес на руския си колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Байдън е предложил на Путин среща на върха в трета страна през следващите месеци

Джо Байдън предложи през днешния ден на съветския си сътрудник Владимир Путин да бъде проведена среща на върха " в трета страна през идващите месеци ", с цел да се " построи постоянна и предвидима връзка с Русия ", разгласи Белият дом, представен от Франс прес.

В нов телефонен диалог президентът на Съединени американски щати е изразил по-специално " безпокойството си във връзка със скупчването на съветски войски в окупирания Крим и на украинската граница ". Байдън е призовал " Русия да понижи напрежението ", се показва още в известието.

В телефонния диалог президентът на Съединени американски щати е изразил непоколебимия си ангажимент към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, заяви Белият дом.
В известието за телефонния диалог се показва още, че Байдън е дал да се разбере, че Съединени американски щати ще работят " твърдо ", с цел да защитят националните си ползи в отговор на такива дейности на Русия, като хакерски атаки и интервенция в избори, съобщи Ройтерс.

Но все пак Байдън е уверил Путин, че желае да построи " една постоянна и предвидима връзка с Русия, в сходство с американските ползи ", добавя Белият дом. В изказването по отношение на диалога се загатва и нуждата от продължаването на стратегическия разговор за контрола на американските въоръжения или по въпросите със сигурността, добавя Франс прес.

За тази цел Байдън е предложил на Путин среща в трета страна в идните месеци, с цел да бъдат разисквани цяла серия от въпроси, се прецизира в изказването на Белия дом. В него не се показва дали Русия е приела офертата.

Относно диалога в изказване от Кремъл оповестяват, че Байдън е декларирал на Путин, че желае нормализиране на двустранните връзки и съдействие в региона на оръжейния надзор, иранската нуклеарна стратегия, Афганистан и климатичните промени, съобщи Ройтерс.

В текста се добавя, че двамата президенти са декларирали подготвеност да продължат стратегическия разговор, с цел да подсигуряват международната сигурност, съобщи Франс прес.

В изказването на Кремъл също по този начин се удостоверява, че Байдън е предложил среща на високо ниво с Путин, само че не се оповестява по какъв начин съветският водач е дал отговор на това.

Разговорът е бил по американска самодейност и Путин е обяснил вижданията си за Източна Украйна, където тлеещият спор ескалира.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР