Джо Байдън печели позиции спрямо Доналд Тръмп в шест от

...
Джо Байдън печели позиции спрямо Доналд Тръмп в шест от
Коментари Харесай

Джо Байдън печели позиции спрямо Доналд Тръмп в 6 от 7 ключови американски щата, сочи проучване

Джо Байдън печели позиции по отношение на Доналд Тръмп в шест от седем основни американски щата, освен това доста в най-малко два от тях, като тези резултати съставляват най-силната негова позиция до момента в ежемесечното изследване на организация Bloomberg News/Morning Consult.
 
Ръстът на доверието към сегашния американски водач идва след пет месеца на най-вече поредно водачество в изследванията на Тръмп и след речта на Байдън за Състоянието на Съюза, която консолидира демократите и наподобява редуцира терзанията по отношение на неговата възраст.
 
Промяната е солидна в Уисконсин, където Байдън към този момент води пред Тръмп с един пункт, откакто единствено преди месец (през февруари) изоставаше с 4 пункта, както и в Пенсилвания, където претендентите са изравнени, откакто предишния месец Тръмп имаше преднина от цели 6 пункта.
 
Твърде рано е да се каже дали усъвършенстваното показване е еднократен акт или началото на по-стабилна смяна в президентската конкуренция, като в това време Байдън продължава да изостава от хипотетичния претендент на Републиканската партия в четири основни щата.
 
По-оптимистичните данни за Байдън от последното изследване идват в повратна точка на акцията, откакто той и Тръмп завоюваха номинациите на своите партии на 12 март. В момента някогашният президент е стеснен по отношение на средства за акцията и организира по-малко манифестации и събития, до момента в който действащият е ускорил напъните си за преизбиране и щурмува основни щати, в това число възнамерява пътешестване до Северна Каролина във вторник.
 
Проучването на Bloomberg също така установи, че потребителите се усещат по-добре във връзка с американската стопанска система, като последователно повишаване на броя на гласоподавателите, които считат, че тя е на правилния път.
 
Изследването е направено измежду 4932 регистрирани гласоподаватели, което дава неточност от 1 процентен пункт, предлага моментна картина на това къде се намират претендентите, до момента в който ускоряват акцията, която сигурно ще бъде най-скъпата до момента.
 
Последната анкета също по този начин записва, че Байдън понижава изоставането си по отношение на Тръмп по отношение на февруарското изследване в щатите Аризона, Невада и Северна Каролина. В седмия щат, Джорджия, Тръмп усили преднината си. Тръмп към момента води в седем значими щата с 47% по отношение на 43%.
 
Преобладаващата част от гласоподавателите с позитивно мнение за Ники Хейли споделиха, че биха дали своят вот за Тръмп в директния президентски конфликт през ноември, което допуска, че той събира доста от симпатизантите на някогашния си главен противник.
 
Самото изследване беше извършено след 8-и март, ден откакто Байдън произнесе политическата си тирада пред Конгреса са Състоянието на съюза. Повече от една трета от гласоподавателите споделиха в анкетата, че са видели неотдавна позитивни вести във връзка с Байдън, което е най-високото равнище от началото на изборната акция през предишния октомври.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР