Джо Байдън официално обяви, че ще се кандидатира за преизбиране

...
Джо Байдън официално обяви, че ще се кандидатира за преизбиране
Коментари Харесай

Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат като президент на САЩ

Джо Байдън публично разгласи, че ще се кандидатира за преизбиране през 2024 година, като помоли гласоподавателите да му дадат повече време, с цел да " довърши работата ", заяви Sky News.

Обявяването на кандидатурата му за вота през 2024 година идва тъкмо четири години откакто той разгласи първичната си кандидатура за Белия дом, като даде обещание да излекува " душата на нацията " на фона на бурното ръководство на президента Доналд Тръмп.



Джо Байдън. БГНЕС

Байдън към този момент е най-възрастният президент в историята - в края на втория си мандат той ще навърши 86 години.

В авансово записано видеообръщение Байдън сподели: " Личната независимост е от главно значение за това кои сме ние като американци. Няма нищо по-важно. Няма нищо по-свято. Това беше работата на първия ми мандат: да се боря за нашата народна власт.

Every generation has a moment where they have had to stand up for democracy. To stand up for their fundamental freedoms. I believe this is ours.

That’s why I’m running for reelection as President of the United States. Join us. Let’s finish the job.
— Joe Biden (@JoeBiden)
Екстремистите от “Make America Great Again ” се редят на опашка, с цел да лишават тези съществени свободи… Орязване на общественото обезпечаване, за което сте плащали през целия си живот, до момента в който понижават налозите за най-богатите.

Да диктуват какви решения за опазването на здравето могат да вземат дамите, да не разрешават книги и да споделят на хората кого могат да обичат. И всичко това, като в същото време затрудняваме опцията ви да гласувате.

Когато се кандидатирах за президент преди четири години, споделих, че сме в борба за душата на Америка. И към момента е по този начин. Въпросът, пред който сме изправени, е дали през идващите години ще имаме повече или по-малко независимост. Повече права или по-малко.

Знам какъв желая да бъде отговорът и мисля, че вие също го знаете. Сега не е време да се успокояваме... Ето за какво се кандидатирам за преизбиране ”.

Значителна част от гласоподавателите на Демократическата партия показаха, че биха предпочели той да не се кандидатира, частично поради възрастта му - опасения, които самият Байдън назова " изцяло основателни ".

Неотдавнашно изследване на Центъра за проучване на публичните връзки на Асошиейтед прес - NORC сподели, че единствено 47% от демократите са декларирали, че желаят той да се кандидатира за втори мандат, спрямо 37% през февруари.

Това се случва ден откакто Байдън съобщи пред Sky News желанието си да се кандидатира за преизбиране.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР