Джо Байдън обясни на какво се е надявал Путин, след

...
Джо Байдън обясни на какво се е надявал Путин, след
Коментари Харесай

Байдън: Путин не успя да разбие НАТО

Джо Байдън изясни на какво се е надявал Путин, откакто нападнал Украйна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън счита, че съветският президент Владимир Путин е разчитал на " разпадането на НАТО ", откакто е почнал военна интервенция в Украйна, както и на поддръжката на рускоговорящите украинци, които да приветстват съветските военни. Нищо от това не се е случило и страните от НАТО имат " по-добри връзки " от всеки път, съобщи президентът на Съединени американски щати пред RBS NewsHour, съобщи БГНЕС.

Джо Байдън счита, че " Путин няма по какъв начин да се оправи с това " и че той " към този момент е изгубил Украйна ". Той също по този начин назова по-ранното си заричане към Съединени американски щати да поддържа Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо ", неопределен ангажимент.

Владимир Путин уточни разширението на НАТО като една от аргументите за започване на войната в Украйна. През септември представителят на президента Дмитрий Песков съобщи, че решението за приканване на резервистите на военна работа е било взето поради " фактическото присъединяване " на НАТО в руско-украинския боен спор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР