Джо Байдън обърка Украйна с Ирак докато разговаряше с журналисти

...
Джо Байдън обърка Украйна с Ирак докато разговаряше с журналисти
Коментари Харесай

Джо Байдън обърка Украйна с Ирак, Кремъл реагира

Джо Байдън обърка Украйна с Ирак до момента в който разговаряше с публицисти малко преди да отлети за Чикаго в сряда. Той съобщи, че „ Владимир Путин губи „ войната в Ирак “, а реакцията на Кремъл не закъсня, написа немското издание „ Шпигел “.

„ Наистина е мъчно да се каже. Но той очевидно губи войната в Ирак. Той губи войната вкъщи и се трансформира в парий (презрян човек – б.р.) по целия свят ”, съобщи американският президент в отговор на въпроса дали позициите на Владимир Путин са отслабени в резултат на нападателната война, която води против Украйна и след метежа от страна на „ Вагнер “.

Главният заместител прессекретар на Белия дом даде пояснение за фразата

Журналистите са били наясно, че Байдън явно не е имал поради Ирак, а Украйна. Заради грешките в изрече си обаче американският президент постоянно става за насмешка в обществените мрежи. След последната обаче последва и реакция от Русия.

„ Интересуваме се, следим доста деликатно обстановката и се надяваме, че в изказването си от през вчерашния ден президентът е имал поради Украйна “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той отхвърли да разяснява здравословното положение на Джо Байдън, макар провокативния въпрос.

От Белия дом оповестиха, че президентът на Съединени американски щати е добре

Това е втора сходна неточност от страна на американския президент, който ден по-рано - във вторник вечерта, по време на предизборно събитие обърка Индия с Китай. Германското списание „ Шпигел “ напомня, че министър председателят на Индия - Нарендра Моди, посети Джо Байдън в Белия дом няколко дни по-рано. „ Вероятно сте виждали моя нов най-хубав другар – министър-председателят на една дребна страна, която в този момент е най-голямата в света, Китай. Извинявайте, имам поради Индия “, сподели Байдън.

Американският президент е прочут с постоянните си словесни лапсуси. Неговите съперници – републиканците, поясняват това като симптом на „ умствено комплициране поради напредналата му възраст “, написа още „ Шпигел “.

Пекин дефинира изявлението като „ извънредно неуместно и безконтролно “

Според социологически изследвания болшинството от гласоподавателите считат, че Джо Байдън е прекомерно остарял, с цел да се кандидатира още веднъж на президентските избори през 2024 г. Демократът ще бъде на 86 години в края на втория си мандат, разяснява още немското издание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР