Джо Байдън направи изявление преди телефонния си разговор с Бенямин

...
Джо Байдън направи изявление преди телефонния си разговор с Бенямин
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: В момента Израел е подложен на атаки от пет места

" Джо Байдън направи изказване преди телефонния си диалог с Бенямин Нетаняху. След като предупреждаваше, че тази офанзива на Иран е идна, направи го обществено, и незабавно откакто пристигна новината за изстреляните дронове и ракети, той удостовери тази желязна и непоклатима поддръжка за Израел ", съобщи от Вашингтон в ефира на Българска национална телевизия някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова.

" Всъщност това е една споделена позиция. Ако приказваме за това по какъв начин въздейства тази Атака на Иран в американската политика и в американското общество, безусловно би трябвало да кажа за няколко показателни акта. На първо място, Комисията по външни работи в Сената излезе със мнение. Камарата на представителите си сменя законодателния дневен ред, с цел да одобри нарочна резолюция, осъждаща Иран. Тази Атака на Иран ще приближи още веднъж непримиримите сега поради изборите лагери сред демократи и републиканци за предоставяне на подобаващ отговор и съответна реакция на Съединени американски щати във връзка с Израел ", акцентира Поптодорова.

По думите ѝ, поддръжката за Израел е споделена, двупартийна и непоклатима: " Цялата тази Атака на Иран ще докара до смяна в натиска, който се упражнява от страна на Байдън персонално и на американската администрация върху Нетаняху за обезпечаване на помирение върху филантропичната помощ в Газа. В момента Израел е подложен на офанзиви от пет места - от територията на Иран, от Хизбула в Ливан, от хутите в Йемен, групировки от Сирия и от Ирак. Има една тотална военна блокада на Израел, която без подозрение ще наложи една доста по-силна поддръжка и взаимност. "
ТЕМА преди 12 минути 288 преди 22 минути 622 преди 1 час 1596
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР