Джо Байдън, който веднага след встъпването си в длъжност като

...
Джо Байдън, който веднага след встъпването си в длъжност като
Коментари Харесай

Байдън за Covid: Агресивна, безопасна и ефикасна имунизационна кампания



Джо Байдън, който незабавно след встъпването си в служба като американски президент анулира основни политики на своя предходник Доналд Тръмп, има подготвеност да подпише още редица укази с ограничения за битка с Covid пандемията.

Байдън разпореди всеки, който пътува за страната със аероплан, да си направи тест, преди да се качи на борда и да остане под карантина след идването си:

" Заради новите разновидности на Covid-19, за които научаваме, вкарваме нова мярка за хората, идващи със аероплан в Съединени американски щати от други страни ", сподели Байдън в тирада, в която разгласи проекта на държавното управление си за битка с ковид.

" В допълнение към носенето на маски, всеки, който идва в Съединени американски щати със аероплан въпреки това, ще би трябвало да се изследва, преди да се качи на самолета, и да остане под карантина, когато дойде в Америка " , добави Байдън.

" Нашата национална тактика е изчерпателна, тя се основава върху науката, а не върху политиката, основава се върху истината а не върху отричането ", сподели президентът.

Той съобщи още, че проектът за преодоляване на пандемията „ стартира с нападателна, безвредна и ефикасна имунизационна акция , с цел да осъществим задачата си да инжектираме 100 милиона дози ваксина през първите 100 дни от ръководството ни “.

Байдън уточни, че идващия месец Съединени американски щати евентуално ще доближат 500 000 смъртни случая на заболели с Covid-19.

Новият президент подписа и редица укази, с цел да приведе в деяние тактиката за битка с ковид на своето държавно управление. Те целят ускорение на производството на ваксини, на тестването, подкрепяне на проучванията за нови типове лекуване, събиране и разбор на данни.



Същевременно американският имунолог Антъни Фаучи, консултант на Белия дом по въпросите на пандемията от ковид, сподели през вчерашния ден, че е омекотен, че няма потребност повече да опонира на Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

Ден след встъпването в служба на новия президент Джо Байдън, шефът на Националния институт по инфекциозни заболявания се завърна в залата за конференции на Белия дом.

Фаучи съобщи, че на моменти се е чувствал неудобно по време на администрацията на Тръмп, въпреки и да не загатна някогашния президент по име, означи Ройтерс.

" Някои изказвания ме поставяха в неудобно състояние, тъй като не бяха учредени върху науката ", сподели 80-годишният специалист, който се радва на огромна известност в страната. За образец даде поддръжката, която Тръмп изрази през март за хидроксихлорохина.

" Изобщо не изпитвам наслаждение, когато съм в обстановка да опонирам на президента ", сподели Фаучи и добави, че се усеща свободен да приказва в този момент, когато на власт е Байдън.

" Идеята, че можете да дойдете тук и да кажете каквото знаете, да изложите доказателства и да оставите науката да приказва, е чувство, което ви кара да се чувствате свободни ", съобщи Фаучи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР