Джо Байдън казва, че връзките с другите държави се коренят

...
Джо Байдън казва, че връзките с другите държави се коренят
Коментари Харесай

CNN: Стратегията на Байдън към Путин се изработва от десетилетия

Джо Байдън споделя, че връзките с другите страни се коренят във взаимоотношенията, а той развива такива с Владимир Путин от две десетилетия, написа CNN. Байдън предизвести, че Путин е имал фантазии за възобновяване на властническа империя чак от времето, когато сегашният президент на Съединени американски щати е бил сенатор от Делауеър.

По време на предизборната акция той неведнъж декларира, че е наясно, че Путин не желае той да завоюва.

От началото на времето си като държавен глава Байдън разчита на своето чувство към съветския водач, с цел да управлява личната си реакция. Това проличава от техните диалози, които се прекъсват сега, когато той и неговите помощници виждат тактиката на съветския президент да се движи по допирни точки, предопределени да объркват и подкопават.

Говорейки обществено и уединено за войната като битка за независимост и народна власт, Байдън остави други водачи да беседват с Путин. Той също толкоз съзнателно пробва да деполитизира опозицията против нашествието в Украйна, тъй че даже измежду републиканците поддръжката за Путин е била принудена да бъде на ръба, тъй че очернянето на съветския водач се е трансформирало в една съществена област на двупартийното съглашение, откогато Байдън е в Белия дом.

Тази седмица Байдън ускори реториката си, като назова съветския президент „ боен нарушител “,„ диктатор-убиец “ и „ чист палач “. „ Това, което Путин се пробва да направи, е да превземе Киев “, сподели Грег Мийкс, демократ, който е ръководител на комисията по външни работи в Камарата на представителите.„ Това, което Байдън се пробва да направи, е целият свят да обкръжи Путин ”, сподели той.

Част от урока, който Байдън научи като вицепрезидент по време на нашествието на Путин в Крим през 2014 година, беше, че страните от НАТО ще се нуждаят от доста по-бърз, по-унизителен и по-сплотен отговор от месеците на битка, които доведоха до толкоз слаби наказания, че Путин ги избегна.

И въпреки всичко чиновници на администрацията признават импровизирано, че в случай че Путин беше нахлул в Украйна преди година, събитията можеше да се развият доста по-различно, на фона на влошените връзки на някогашния президент Доналд Тръмп и НАТО, което той назова „ остаряла организация ”.

В акцията си през 2020 година Байдън приказва за борбата, която очакваше да пристигна.

„ Путин има една съществена цел: да разбие НАТО, да отслаби западния алианс и да понижи още повече способността ни да се конкурираме в Тихия океан, като изработим нещо с Китай “, сподели Байдън пред Глория Боргер на Си Ен Ен - Това няма да се случи ”.

Последният диалог на Байдън с Путин беше на 12 февруари, повече от седмица преди началото на нашествието.

Резултатът е, че Путин е останал с дребен избор- нещо, което даже Байдън не е очкавал, въпреки че самият той „ знае с кого си има работа ”.

Отрязването на Путин - в дословен и метафоричен смисъл

Отрязването на Путин стартира, както би споделил Байдън, безусловно.

Всеки път, когато те говореха, Байдън прекъсваше Путин, до момента в който съветският президент се впускаше в недоволства, които американските чиновници преглеждат като тактичност

„ Президентът Путин не може да употребява доста от нормалните си трикове с Байдън, като да вземем за пример да се пробва да обърка хората, като ползва  дълги исторически тангенти или криволичейки в детайлите на политиките, тъй като президентът вижда тези тактики и не приема стръвта. Той ще се опита да отклони президента Байдън от тематиката, като цитира неразбираем раздел от споразуменията от Минск или тирада, която някой е изнесъл в края на 90-те ”, сподели върховен чиновник на администрацията, добавяйки, че Байдън „ постоянно е прибирал диалога в основата му ”. 

Байдън постоянно споделя история за срещата си с Путин в Кремъл през 2011 година, когато той е бил вицепрезидент и му е споделил: „ Гледам те в очите и не мисля, че имаш душа “ – в отговор на президента Джордж У. Буш от 2001 година, че с цел да разберем душата на Путин би трябвало да го погледнем в очите и да открием, че е „ доста пряк и заслужаващ доверие “. Служител от администрацията на Байдън, за разлика от това, изпрати на CNN акценти от историята на Байдън по тематиката през годините, от това, че нареча Путин „ хулиган “ през 2006 година до „ клептоман “ през 2019 година

Байдън се учи от 2014 година и значимостта на единството

Байдън счита, че не би могъл да резервира сегашните равнища на единение – в Съединени американски щати и по света – в случай че Путин направи партизански срив, какъвто направи през 2014 година.

„ Кризата в Украйна обяснява какво беше заложено тогава и би трябвало да има отговорност “, споделя депутатът Шон Патрик Малоуни от Камарата на представителите на демократите. „ Не мисля, че има смисъл да се играе политика с война. Мисля, че има смисъл да бъдем честен глас за това кое е вярно и кое не – и аз се гордея, че числя се към партия и имаме президент, който познава положителните и неприятните момчета в Украйна. А другата страна наподобява се бори с това ”.

„ Путин искаше да ни раздели. Важно е да изпратим този сигнал до света ”, разяснява сътрудникът на Белия дом.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР