Джо Байдън и Владимир Путин започнаха преговори в Женева на

...
Джо Байдън и Владимир Путин започнаха преговори в Женева на
Коментари Харесай

Байдън и Путин започнаха преговорите в Женева

Джо Байдън и Владимир Путин започнаха договаряния в Женева на дълго чаканата среща на върха, целяща да предотврати съперничеството на двете страни да премине в открит спор.

Самолетът на съветския президент прелетя над Женевското езеро и кацна в 12.27 ч. локално време. С конвой дойде до мястото на срещата на върха, вилата " Ла Гранж " от 18 век. Противно на навиците си, съветският президент дойде в точния момент, отбелязва " Гардиън ".

Байдън дойде минути по-късно и беше поздравен от швейцарския президент Ги Пармлен, заобиколен от съветски, американски и швейцарски флагове. Байдън и Путин позираха за къса фотосесия пред имението и си стиснаха ръцете. И двамата се усмихнаха, преди да изчезнат вътре.

В приветствието към гостите си Пармлен сподели, че се надява двамата да имат " потребен и плодотворен разговор в изгода както на техните страни, по този начин и на целия свят ". Историческите договаряния на върха би трябвало да продължат четири или пет часа.

Преди срещата в сряда Байдън съобщи, че търси " постоянни, предсказуеми " връзки с Русия макар изказванията, че Путин се е намесил в американските избори, предизвика войни със съседите си и се пробва да смаже несъгласието, като затвори водачите на опозицията.

Путин дойде в Женева със личен лист със забележки при първото си пътешестване в чужбина след експлоадирането на коронавирусната пандемия през 2020 година Той изрази неодобрение от поддръжката на Съединени американски щати за държавното управление на Украйна и съгласно него и за опозицията в Русия и прилежаща Беларус, както и от разширението НАТО в Източна Европа.

Въпреки че двете страни могат да търсят общи позиции по въпроси като контрола на нуклеарните оръжия, има голям брой капани, които биха могли да минират диалога, предстоящ като внимателна среща на върха, на която двете страни ще се пробват да маневрират, без да провокират скандал.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР