Джо Байдън готви нови мерки за опрощаване на задължения по

...
Джо Байдън готви нови мерки за опрощаване на задължения по
Коментари Харесай

Байдън готви нови мерки за опрощаване на студентските дългове на американците

Джо Байдън готви нови ограничения за опрощаване на отговорности по студентските заеми на американците, откакто Върховният съд на Съединени американски щати блокира проектите на администрацията му. Президентът на страната подлага на критика решението на съдиите и го назова " неточност ".
Никога няма да спра да се боря за вас. Ще използваме всеки инструмент, с цел да получите нужното опрощаване на студентските задължения и да постигнете фантазиите си. Добре е за стопанската система. Добре е за страната. Ще бъде добре и за вас.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

С решението си Върховният съд попречи на програмата, съгласно която милиони хора можеха до получат до 20 хиляди $, с цел да покрият задълженията за образованието си. Според Белия дом към ноември предходната година за опрощаване на студентски заеми са кандидатствали 26 млн. американци.

Планът коства на страната близо 430 милиарда $ и е известен измежду гласоподавателите на Байдън година преди идващия избор за президент. В конкуренцията ще взе участие и съперникът му от последните избори - републиканеца Доналд Тръмп. Решаващи за анулацията на мярката във Върховния съд бяха и гласовете на тримата консервативни съдии, назначени от Тръмп по време на президентския му мандат.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР