Джо Байдън даде оптимистична прогноза за инфлацията в САЩ. Американският

...
Джо Байдън даде оптимистична прогноза за инфлацията в САЩ. Американският
Коментари Харесай

Джо Байдън с оптимистична прогноза за инфлацията

Джо Байдън даде оптимистична прогноза за инфлацията в Съединени американски щати. Американският президент счита, че тя може да се смекчи, до момента в който прави оценка най-новите данни за нея.

Байдън похвали цифрата на главната инфлация спрямо данните за заетостта от предходната седмица, като акцентира, че макар предстоящите насрещни ветрове, " обстановката се усъвършенства " и Съединени американски щати " се движат в вярната посока ".

Освен това президентът загатна, че Законът за понижаване на инфлацията би трябвало да бъде признат като най-последователното нещо, което Конгресът може да направи, с цел да поддържа икономическия напредък.

Инфлацията е намаляла до 8,5% през юли, разкри в отчета си Бюрото по трудова статистика в сряда. На месечна база показателят на потребителските цени (CPI) остава без смяна по отношение на юни.

Индексите на бензина и силата паднаха със 7,7% и 4,6% през юли. Междувременно показателят на храната продължи да се повишава,1,1% месечно, до момента в който показателят на храната вкъщи се усили с 1,3%.

Основният показател на потребителските цени, който изключва храната и силата, е повишен с 5,9% през юли на годишна база. На месечна база е с повишаване от 0,3% през юли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР