Джо Алън мисли много за въздуха. По-конкретно въздухът, който дишаме

...
Джо Алън мисли много за въздуха. По-конкретно въздухът, който дишаме
Коментари Харесай

Професор от Харвард подчертава значението на вентилацията за „здрави сгради“

Джо Алън мисли доста за въздуха. По-конкретно въздухът, който дишаме на закрито.

За професора от Харвард, създател на програмата за здравословни здания на университета, нашите чиновници по проектирането на здания и публичното опазване на здравето са пренебрегнали системите за въздух на закрито прекомерно дълго – т.е. до Коронавирус удар на пандемията.

Но тогава беше прекомерно късно. Тази липса на внимание способства за десетки хиляди случаи на Коронавирус, споделя Алън. Той има вяра, че преосмислянето на дизайна на постройката е от решаващо значение за попречване на разпространяването на Коронавирус и други евентуално смъртоносни респираторни инфекции в бъдеще.

смисъла на вентилацията, оповестено по време на пандемията. След това, предходната година, изследване в Италия отиде по-далеч. Установено е, че посредством потребление на учебни вентилатори и въздуховоди за продан на въздух в пространствата с въздух навън пет пъти на час рискът от инфекции с Коронавирус понижава с най-малко 80%.

В Съединени американски щати лиши до предишния май на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите да предлагат изобщо скорост на продан на въздух.

„ Ако погледнете метода, по който проектираме и експлоатираме здания – имам поради офиси, учебни заведения, локални кафенета – ние не сме проектирали за здравето “, сподели Алън. „ Имаме минимални стандарти. “

Подобряването на равнището на пречистване в една постройка е лесна и евтина смяна, която може да направи повече от просто отбрана против Коронавирус. Освен това може да понижи случаите на грип и да защищити от пушек от горски пожари, замърсяване навън и алергени, съгласно Алън.

„ Коронавирус промени метода на мислене на всички “

Някои компании в този момент се концентрират върху закрито въздух за здравето на техните служащи, както и за здравето на крайния им резултат.

Алън диагностицира проблеми в системите за качество на въздуха и предлага решения за клиенти, в това число компанията майка на CBS Paramount. Той също по този начин е работил с компанията за търговски недвижими парцели Beacon Capital Partners и Amazon. Алън поучава Amazon, преди тя да отвори 22-етажна офис постройка в Арлингтън, Вирджиния, предишния май.

Последният етаж на новите офиси на Amazon е лабиринт от тръби и въздуховоди. Това е част от HVAC система на стойност 2,5 милиона $, която стартира с солидни вентилационни отвори и амортисьори на покрива.

„ Коронавирус промени настройките на всички във връзка с качеството на въздуха, във връзка с заразни или инфекциозни заболявания “, сподели Кейти Хюз, шеф по здравето и сигурността на Amazon.

JPMorgan Chase споделя, че новата ѝ централа в Ню Йорк ще разполага с най-съвременни системи за надзор на качеството на въздуха. Друг небостъргач в Ню Йорк, One Vanderbilt, към този момент разполага с съвременна HVAC система.

Наличието на „ здрави “ здания може да върне служащите от домовете им назад в офисите, сподели Алън.

„ При всички останали равни, в коя постройка ще отидете? Имате право на избор в този момент: Тази постройка, която е сложила здравословен надзор на постройката, или тази постройка, която е проектирана по метода, по който постоянно сме проектирали здания, и е склонна да бъде болна постройка? “ - сподели Алън.

Извличане на уроци 

Не единствено фирмите се трансформират. Репетициите на Skagit Valley Chorale към този момент се организират в друга черква с нова HVAC система. Вратите остават отворени, с цел да влиза чист въздух, без значение от сезона. Има даже портативни монитори за въглероден диоксид за следене на вентилацията. Членът на борда Деби Амос сподели, че са научили поучения от аерозолното проучване след травматичното прекарване на хора.

„ Сега продължаваме по метод, по който към момента можем да пеем, само че по по-безопасен метод, " тя сподели.

Тъй като новите варианти на Коронавирус не престават да се появяват и грипният сезон едвам стартира, Алън не се тормози, че хората не помнят значимостта на построяването на въздушни системи. Той вижда фундаментални промени в научните и медицински общности, като фирмите обръщат внимание на това какво значи дизайнът на постройките за здравето на техните служители 

„ Не мисля, че ще забравим тези уроци “, сподели Алън. „ По-добре да не го вършим. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР