Джийн Хаас, собственикът на американския отбор Хаас, заяви, че би

...
Джийн Хаас, собственикът на американския отбор Хаас, заяви, че би
Коментари Харесай

Хаас: Не можем да си позволим да вземем американски пилот

Джийн Хаас, притежателят на американския тим Хаас, съобщи, че би желал един ден в отбора им да пристигна американски водач, само че към момента е е рано.

Преди време шефът на тима Гюнтер Щайнер изясни в изявление, че би желал да види американец в болида им, само че призна, че това сега въобще не е приоритет за екипа, а и не счита, че има подобаващи претенденти. Затова в този момент Джийн Хаас се наложи да разясни: "Факт е, че ние към момента се учим във Формула 1 и да доведем човек, койт би трябвало занапред да прави същото, най-вероятно не е най-подходящото нещо за нас ".

"Не споделяме, че не желаеме да имаме американски водач, само че действителността е, че тези, които имат суперлиценз и биха могли фактически да се състезават във Формула 1, би трябвало да са с тим, който може да им служи за мерило, а не противоположното. Ние чакаме някой ден да сме в сходна позиция и се надяваме това е да е скоро, само че в този момент ще ни е едвам третата година в шампионата и към момента би трябвало да се подобряваме в много области. Ромен Грожан и Кевин Магнусен играят голяма роля за нашето развиване, тъй като имат опит. Те ни оказват помощ бързо да разберем дали се движим в вярната посока или не. Този опит е скъп, тъй като се надяваме един ден да се превърнем в тим, който се бори за сцени, а освен за точки ", добави Хаас.

"Аз имам вяра в американските водачи - тимът ми в НАСКАР е цялостен с тях, печелили сме доста надпревари и шампионати. Очевидно, дисциплината е по-различна, само че сигурно има способени състезатели, които могат да се влязат във Формула 1. Просто ние сме към момента не сме подготвени, а и с ограничавания брой проби, с които разполагаме, ще е доста мъчно да подготвим някой, който не е бил част от програмата за развиване ", приключи притежателят на отбора.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР