Джиян Омар, берлински законодател, който по произход е сирийски кюрд,

...
Джиян Омар, берлински законодател, който по произход е сирийски кюрд,
Коментари Харесай

Мюсюлманите в Европа се чувстват уязвими

Джиян Омар , берлински законодател, който по генезис е сирийски кюрд, не се усеща предпазен от полицията, откакто получил изпълнени с ненавист листовки, смесени с части стъкло и фекалии, някой счупил прозореца му и бил нападнат от въоръжен с чук нападател след смъртоносната офанзива на " Хамас " в Израел от 7 октомври.

Тези три случая в офиса на Омар в изборния му регион са част от възходящата неприязън против мюсюлманите в Европа, разпалвана в някои случаи от политиците след нападението на " Хамас ", за каквато оповестяват над 30 водачи на общности и покровители за човешките права, с които се е съветвала организация Ройтерс. Те прибавят, че не се подават сигнали при всеки подобен случай поради ниското доверие в полицията.

" Чувствам се в действителност самичък и в случай че някой със статута на определен формален представител не е предпазен, тогава по какъв начин ли се усещат други хора? ", пита се Омар. Той споделя, че полицията е провела следствие, само че му споделила, че не може да му даде спомагателна защита на място.

" Представете си, в случай че бял немски политик бе атакуван от мигрант или емигрант ", споделя той, намеквайки, че силите за сигурност биха създали повече следователно. Берлинската полиция не е дала отговор на питане за коментар.

Престъпленията от ненавист са се нараснали трагично в Европа след нападението от 7 октомври, при което бяха убити към 1200 израелци и последвалата израелска инвазия в Газа, при която бяха убити към 14 800 палестинци. В Лондон бе регистрирано повишение на случаите на антисемитизъм с 1240%, внезапно покачване бе регистрирано и във Франция и в Германия.

Според формалните данни има и по-малко, само че доста покачване на антимюсюлманските прояви във Англия, само че информацията за другите две страни е непълна. Тя не обгръща напълно офанзивите и враждебността против хората и джамиите, в това число против деца, които са станали цел на експанзия в учебно заведение, показват хората, с които се е съветвала организация Ройтерс, някои от които са говорили при изискване за анонимност, защото се притесняват от възмездие.

Неподаването на сигнали е широкоразпространено и измежду жертвите на антисемитизъм, споделят водачи на еврейски групи в трите страни.
Генералният секретар на Мюсюлманския съвет на Англия Зара Мохамед споделя, че употребяваният от държавното управление език, като да вземем за пример назоваването на пропалестински митинги " походи на омразата ", в съзнанието на доста хора е трансформирал битката с антисемитизма и за правата на мюсюлманите или палестинците в игра, в която би трябвало да има спечелили и победени.

" Министрите са в действителност безразсъдни, това проповядване на културни войни и опълчване на общности една против друга освен не оказва помощ, а е и доста разединяващо и рисково ", счита тя. Британското държавно управление не е дало отговор на питане по отношение на формалната приложимост на сходни термини.

Усещането за накърнимост измежду европейските мюсюлмани бе в допълнение засилено предходната седмица от изборната победа на нидерландския крайнодесен популист Герт Вилдерс, който е отправял апели джамиите и Коранът да бъдат неразрешени в Нидерландия.

В Съединени американски щати от 7 октомври насам имаше случаи на смъртоносно антипалестинско принуждение .

В джамията " Ибн Бади " в Нантер, Париж, възрастни богомолци се опасяват да участват на утринната молитва по мрачно, споделят двама поклонници там, откакто в края на октомври в джамията била получена писмена опасност за палеж, наподобява изпратена от покровител на крайнодесните.

Председателят на джамията Рашид Абдуни споделя, че молба за спомагателна полицейска отбрана не е била изпълнена. Местната полиция е споделила, че патрулира региона, само че няма задоволително запаси, прибавя той. Полицията все още не е дала отговор на питане за коментар.

" Искам ли щерка ми да пораства в този климат? ", пита се пред джамията след петъчната молитва 42-годишният таксиметров водач от френски и марокански генезис Халил Рабун.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР