Джиросването на акциите на Левски от формалния собственик Георги Попов

...
Джиросването на акциите на Левски от формалния собственик Георги Попов
Коментари Харесай

Водещ юрист се плесна по челото като видя джирото: Това е пунта мара!

Джиросването на акциите на Левски от формалния притежател Георги Попов на Бойко Борисов е невалидно и смяна в собствеността на клуба няма, Това разгласи професорът по комерсиално право Огнян Герджиков.

" Когато завършвах един остарял правист ми сподели: " Добрият правист не би трябвало да има вяра на ушите си, той би трябвало да има вяра на очите си ". Аз преди няколко дни не го послушах, зададоха ми въпрос за джиросването на акциите и кой е притежател. Казах, че джирото е едностранна договорка, от него отговорности за джиратаря няма никакви и той не става акционер, до момента в който не се впише в книгата на акционерите ".

" Вчера (в събота) видях така наречен джиро и се плеснах по челото какви отзиви давам. Това, което беше показано не е никакво джиро, младежите биха му споделили пунта мара. Една скъпа книга се джиросва на гърба. Когато има доста джира и този тил не стига, на него се залепва един бял лист и на него продължава джиросването. Това е обединен документ, не могат да бъдат два, с цел да се наблюдава непрекъснатият път на джирата ", изясни Герджиков в " Тази неделя ".

" Всъщност това не е нищо. Следва, че това е един удар във въздуха, нищо не е станало. Собственик на акциите е този, който се е опитал по този метод да джироса. Ако това е направено съзнателно, мъдро е замислено, тъй като побъркаха цялата страна една седмица. Мисля си обаче, че е направено от незадоволително познание ", добави Герджиков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР