Джипката на Бойко Борисов, ферарито с цвят червен на Слави

...
Джипката на Бойко Борисов, ферарито с цвят червен на Слави
Коментари Харесай

Джипката и ферарито с цвят червен идват на Карнавал в Габрово

 Джипката на Бойко Борисов, ферарито с цвят червен на Слави Трифонов, както и фигури на самите " притежатели “, са част от зрелищните макети в Карнавал Габрово 2021, оповестиха уредниците. Тази година международно фамозното събитие ще се организира на 22 май, като завихри към себе си  двадесет и три карнавални картини с 40 макета. Противоепидемичните ограничения предизвикаха габровци още веднъж да намерят съобразително решение за провеждането на най-стария карнавал в България и в настоящ вид ще се движи не шествието, а публиката.

Миналата година в Габрово направиха първия в света интерактивен карнавал по време на локдаун, който прикани жителите на града да украсят терасите си и да посрещнат празника там. Тогава карнавалните макети и платформи минаха под прозорците на габровци, а събитието се излъчваше директно в интернет с водещи, включвания от разнообразни елементи на града и поздрави от родните ни музикални звезди.

Една година по-късно и с малко по-леки противоепидемични ограничения, габровци още веднъж имат съобразително решение. За да се избегне скупчването на към 40-хилядната аудитория, този път шествието ще е статично и през целия ден, а публиката ще се движи по карнавалното трасе. Ще бъде показана част от историята на карнавала от края на 19 век до през днешния ден, а феновете ще минат през социализЪма и ще стигнат до героите на деня. Ще забележим както Тато, по този начин и Делян Пеевски, а също и карнавална дисекция на някои от настоящите тематики като имунизацията, Зелената договорка и дълго чакания и към този момент трансформирал се във анекдот тунел под Шипка. По трасето към този момент са ситуирани и три подиуми, на които ще има фокуси, стендъп комедия и музика през целия ден, а вечерта ще приключи с обилни фойерверки и концерт на " Фондацията “, Мария Илиева, Любо и Графа.

Разбира се, празникът няма да мине и без ритуалното рязане на опашката на габровската котка. Знае се, че емблематичната процедура резервира топлината в стаята, тъй като без опашка, котката влиза по-бързо през вратата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР