Джипът с български „бомбджамер“ пред НИМ, 2011 г. Снимка: Илия

...
Джипът с български „бомбджамер“ пред НИМ, 2011 г. Снимка: Илия
Коментари Харесай

Вижте бронирания джип с български „бомбджамер“, който пази от атентати властта в Египет

 Джипът с български Джипът с български „бомбджамер“ пред НИМ, 2011 година Снимка: Илия Иванов.
Брониран джип със заглушители за бомби, направени от българската компания „ Синтис “ за защита на египетското държавно управление, беше на ВИП-а на летището в Кайро за посрещането на премиера Бойко Борисов.

Както „Труд“ писа през 2011 година, джипът е създаден в Съединени американски щати по спецзаявка на египетското министерство на защитата и оттова непосредствено е докаран у нас, с цел да му сложат системи против бомби.

Превозното средство е оборудвано със спецустройство “бомбджамер ”, което забива всички връзки и обезврежда бомби и мини, задействани от разстояние.
 Частите на джипа, поръчан от държавното управление на Египет.  Джипът е оборудван с три мотора.
Джипът е марка “Шевролет Силверадо ” и е максимален в света. Габаритите му са по-големи и от на боен джип “Хамър ”. Шевролетът е брониран, тежи близо 4 т. Оборудван е с три мотора – два от тях създават ток за “бомбджамер ”-а, защото системата употребява доста ел. сила. Напълно оборудван коства над 1 млн. евро.

Българските специалисти са работили по него три месеца у нас и са го тествали. Когато се е движел по автомагистрала “Тракия ” и са включвали “бомбджамер ”-а, са блокирали връзките по едно и също време в три града – изцяло в Пловдив и отчасти в Пазарджик и Кърджали.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР