Джип с мигранти катастрофира в Гърция, а най-малко шестима души

...
Джип с мигранти катастрофира в Гърция, а най-малко шестима души
Коментари Харесай

Джип с мигранти катастрофира в Гърция, шестима загинаха

Джип с мигранти катастрофира в Гърция, а минимум шестима души починаха, съобщи полицията в Атина, представена от ДПА. Превозващият незаконните бежанци се е блъснал с друго транспортно средство, написа Българска телеграфна агенция.

Други шестима са тежко ранени и са в сериозно положение.

Автомобилът, пренасящ мигрантите, е пътувал от граничещ с Турция регион към Западна Гърция, само че се е отклонил, с цел да избегне полицейска инспекция, и се е сблъскал с автомобил, в който е пътувал един пасажер.

Контрабандните банди нормално употребяват неопитни малолетни водачи, с цел да транспортират бежанците от граничния район към вътрешността на Гърция. Ако бъдат задържани, малолетните могат да чакат по-леки присъди, отбелязва ДПА.

През последните години десетки хора са починали при сходни произшествия на автомагистралата Егнатия в Североизточна Гърция. Засега няма информация кой е карал микробуса, на какъв брой години е, или от каква народност и на какъв брой години са жертвите.

След като пресекат границата, някои мигранти се пробват да стигнат до Италия или Централна Европа благодарение на трафикантите, без да се записват като търсещи леговище в Гърция. За такива пътувания трафикантите могат да приберат сред 2000 и 7000 евро на човек.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР