Джинджифилът е екзотична подправка от азиатската кухня, която добива все

...
Джинджифилът е екзотична подправка от азиатската кухня, която добива все
Коментари Харесай

Сплотява семейството, лекува разбитото сърце: мистичните свойства на джинджифила

Джинджифилът е екзотична фалшификация от азиатската кухня, която добива все по-голяма известност. Коренът от джинджифил, отличаващ се с лют усет и доста свежо благоухание, участва в разнообразни блюда и предписания от националната медицина поради своите потребни свойства.

Той понижава гаденето, облекчава газовете, понижава възпалението в тялото, покачва защитните сили на организма и оказва помощ в битката с настинки и вируси. Най-често се приема сушен, недопечен или под формата на джинджифилов чай.

Споменатите дотук обстоятелства са общоизвестни, само че малко на брой са чували и за магическите свойства на джинджифила , за които научихме от. Този невероятен корен води началото си от Азия, като съгласно някои изказвания е пренесен на Запад с помощта на Александър Македонски.
 Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия  Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия  Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия  Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия
Коренът от джинджифил е обвързван с голям брой вълшебен практики измежду азиатските нации. Присъства в погребалните практики на китайците, които вярвали, че посредством него душата на покойниците ще продължи да се храни. В младите фамилии пък поставяли късчета на джинджифил на входа на жилището за отбрана на новородените бебета и техните майки.

Считало се още, че посредством уханието на джинджифил може да се реализира контакт с божествените светове и даже да се повлияе на естествените сили . Сред островните нации в Тихия океан съществувало вярването, че дъвченето на джинджифил може да предотврати стихия.

Магическите свойства на джинджифила могат да се разкрият и при готвене. Освен да усъвършенства уханието и усета на храните, тази фалшификация ще повлияе атмосферата вкъщи.

Според остаряло поверие сладкишите с джинджифил и мед сплотяват фамилията и ускоряват обичта сред неговите членове. Сладки с джинджифил пък са превъзходен подарък сред влюбени, тъй като разпалват романтиката и любовта. Захаросаният джинджифил може да прогони тъгата и любовната тъга. Същият работи добре още при смутен корем и болки в гърлото.

Според друго поверие подправените с джинджифил ястия на фамилната софра подтикват притока на пари към фамилния бюджет. Той е ужасно магическо средство за увеличение на приходите.

Колкото и потребен да е джинджифилът, не трябва да прекалявате с него. Не забравяйте, че той е лют и за това не се предлага да приемате повече от парче с размера на монета. Не прекалявайте с подправката и когато приготвяте предписания с джинджифил.
 6 тайнствени техники за филтриране на душата  6 тайнствени техники за филтриране на душата  6 тайнствени техники за филтриране на душата  6 тайнствени техники за филтриране на душата
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР