Джинджърът е много ароматен вид подправка, която сме свикнали да

...
Джинджърът е много ароматен вид подправка, която сме свикнали да
Коментари Харесай

Натурални маски с джинджифил, с които да подхраните косата си и да върнете блясъка й

Джинджърът е доста благоуханен тип фалшификация, която сме привикнали да слагаме най-много  към чая или някои  ястия. Но малко на брой знаят, че постоянно може да се употребява и при грижата за косата и връщане на нейната издръжливост и хубост.

  Помага доста ефикасно при косопад и поява на пърхот, също по този начин ускорява растежа на косъма. Джинджифилът може да се употребява както независимо, по този начин и да бъде смесен с разнообразни етерични масла и натурални съставки, които да се приложат върху скалпа с масажни придвижвания.

  Нека в тази публикация ви разкажем за няколко естествени предписания за коса, които е добре да бъдат тествани:

1.     Обелете и нарендосайте корен от джинджифил. Сложете супена лъжица или две от него в купа и по-късно прибавете 1 супена лъжица масло от жожоба или зехтин. Разбъркайте добре и втрийте в корените на косата. Нека да подейства до половин час, следно което може да измиете косата си. Джинджифилът може да усъвършенства кръвообращението в космените фоликули, тъй че можете да почувствате лек затоплящ резултат. 

2.     Смесете една или две супени лъжици настърган джинджифил с мед. Разбъркайте добре до приемането на хомогенна примес и втрийте в корените на косата с нежни масажни придвижвания. Изчакайте 20-30 минути, след което измийте. 

3.     В купа смесете три супени лъжици изсъхнал джинджифил с един или два жълтъка. Разбъркайте добре и втрийте в корените на косата. Оставете да работи 20-30 минути и изплакнете косата по-късно. 

4.     В купа смесете една или две супени лъжици прясно настърган или изсушен джинджифил. Добавете две супени лъжици кокосово масло и половин банан (по избор). Разбъркайте добре, втрийте в корените на косата и оставете да престои до половин час. След което може да изплакнете косата си.

  Добре е да си вършиме изброените маски най-малко  веднъж или два пъти в седмицата. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР