Джими Гарополо стана най-добре платеният играч в историята на НФЛ.

...
Джими Гарополо стана най-добре платеният играч в историята на НФЛ.
Коментари Харесай

Джакпот за Джими Джи, Сан Франциско извадиха $137 500 000

Джими Гарополо стана най-добре платеният състезател в историята на НФЛ. Куотърбекът на Сан Франциско подписа петгодишен контракт на стойност $137.5 млн., от които $74 млн. обезпечени. Средната заплата на сезон бие договора на Матю Стафърд от предишното лято, само че плеймейкърът на Детройт остава №1 по обезпечена сума – $92 млн.

Гарополо пристигна в Сан Франциско в края на октомври, когато бе сменен от Ню Инглънд против правото на избор във втория кръг на драфта тази година. Продуктът на Източен Илинойс изведе „ найнърс” до пет поредни победи, които обаче не измъкнаха отбора от последното място в НФК Запад. Но му донесе по $19 642 857, 14 за всеки тъчдаун пас с екипа на петкратните първенци.

Голяма част от сумата Гарополо ще получи в първите три сезона. Идеята е „ найнърс” да имат свободни запаси през 2021 година, когато ще влезе в действие възможното ново групово трудово съглашение. Същата година ще бъдат преподписани и договорите за ТВ права, което се чака да надуе съществено тавана на заплатите.
Иначе Гарополо се възнамерява да остане рекордьор по заплащане единствено няколко седмици. До месец и половина би трябвало да има изясненост по новия контракт на Кърк Казънс, който при „ франчайз таг” ще проработи над $34 млн. през 2018-а. Арън Роджърс също се чака през лятото да парафира нов мултимилионен контракт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР