Джил Щайн, кандидатът за президент на Зелената партия за 2016

...
Джил Щайн, кандидатът за президент на Зелената партия за 2016
Коментари Харесай

Джил Щайн обявява президентската кандидатура за 2024 г. като кандидат на Зелената партия

Джил Щайн, претендентът за президент на Зелената партия за 2016 година, разгласи в четвъртък във видеоклип, оповестен на X, че се кандидатира още веднъж за номинацията на партията.

Стайн се показва като избор " отвън провалената двупартийна система ".

„ Вътрешните политически лица постоянно клепят новобранците като нас и се пробват да засрамят гласоподавателите, които желаят по-добър избор “, сподели Стайн в изказване. „ Но без независимост на избора в изборите няма народна власт. “

официал неведнъж при започване на 2000-те години.

Това е третата кандидатура на Стайн за президент. През 2016 година тя беше номинирана от Зелената партия в конкуренцията против Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън. Щайн завоюва към 1% от гласовете, съгласно Федералната изборна комисия. Тя беше и номинирана от партията през 2012 г. срещу президента Барак Обама, който се кандидатира за преизбиране, и републиканеца Мит Ромни.

Преди да разгласи акцията си за 2024 година, Щайн работи върху акцията на третия претендент за президент Корнел Уест. Уест напусна Зелената партия през октомври, с цел да взе участие като самостоятелен претендент.

Като екологичен деятел, платформата на Stein се концентрира върху битката с изменението на климата и поддръжката за Green New Deal. Щайн поддържа Икономическата декларация за правата, която би подсигурила витален най-малко, жилище, храна, опазване на здравето и обучение, като средство за справяне с възходящото неравноправие и неустановеност.

Щайн, който е евреин, приканва за преустановяване на огъня в Газа. Тя също по този начин подлага на критика израелското държавно управление и администрацията на Байдън за оправянето им с войната.

Най-известният кандидат на трета страна досега е Робърт Ф. Кенеди-младши, който разгласи през октомври, че ще се откаже от главното си предизвикателство против президента Байдън и ще се кандидатира като самостоятелен.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР