Джил е на 19. От около седем години страда от

...
Джил е на 19. От около седем години страда от
Коментари Харесай

Защо в Германия липсват основни лекарства?

Джил е на 19. От към седем години страда от депресии. След последния си престой в клиника Джил почнала да взима антидепресанта Venlafaxin. С него тя се усеща добре - ментално е постоянна. Отскоро обаче момичето не съумява да откри медикамента в нито една аптека, въпреки че е обиколила десетки.

След като наложително спряла да взима лекарството, Джил почнала да изпитва познатото ѝ от преди вътрешно безпокойствие, страдала от бодърствуване и всевъзможни страхове. Нямала сили да отиде даже до тоалетната. Междувременно е изпълнена с суматоха, тъй като не знае какво ще се случи с нея, откакто към този момент не взима медикаментите си тъкмо по наставление.

Такъв проблем има и Давид, на който също е изписан Venlafaxin. Каролина пък незабавно се нуждае от Ritalin, а Йохана - от противозачатъчни. И това не са единични случаи. По данни на Федералния институт за медикаменти и медицински артикули, сега в Германия има недостиг на 271 медикамента - препарати за намаляване на кръвното налягане, антибиотици, обезболяващи, лекарства против Паркинсон, антиепилептици, инсулинови препарати за диабетици и доста други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР