Джихадистката групировка Тахрир аш Шам обяви, че е свалила днес

...
Джихадистката групировка Тахрир аш Шам обяви, че е свалила днес
Коментари Харесай

Джихадисти свалиха самолет на Дамаск

Джихадистката формация Тахрир аш Шам разгласи, че е свалила през днешния ден сирийски боен аероплан над северозападната провинция Идлиб, съобщи Ройтерс.

В известието в Телеграм се показва, че самолетът е бил изтребител съветско произвеждане "Сухой 22 ". Той е бил свален край град Тамана в южната част на Идлиб.
Мониторингова група и деятели потвърдиха, че аероплан на сирийските държавни сили е бил свален над южните околности на Идлиб, съобщи ДПА.

По изтребителя било стреляно, до момента в който се е намирал над фронтовата линия Тараа, уточни основаният във Англия Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида.
Пилотът на самолета е бил покорен от джихадистите, заяви центърът, представен от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е първото събаряне на аероплан на сирийските държавни сили, откогато те започнаха в края на април атака в Идлиб - последния огромен размирен бастион в страната.
Сирийската войска завладя рано тази заран пет села в северозападната провинция, оповестиха опозиционни деятели, представени от Асошиейтед прес.

Така тя се намира към този момент единствено на към 5 километра западно от Хан Шейхун - най-големия град в южната част на Идлиб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР