Джигит се носи с 200 кмч по родните магастрали. След

...
Джигит се носи с 200 кмч по родните магастрали. След
Коментари Харесай

Експерти: Патрулки на КАТ за 300 бона е безумие

Джигит се носи с 200 кмч по родните магастрали. След него се втурват„ Порше” или „ Мазерати”. След къса гонка нарушителят е настигнат, а от „ бегачките” изскачат катаджии, които му сформират акт или напряко смъкват номерата. Това не е сюжет за новия сезон на сериала „ Под прикритие”, а една съвсем сбъдната концепция на Министерство на вътрешните работи. Според нея за 4,8 милиона лв. ще бъдат закупени 15 бързи и мощни коли, които ще се употребяват като секрети патрулки без обозначителни знаци, написа trafficnews.bg.

Най-смущаващо в този сюжет е междинната цена на всяка от катаджийските коли под прикритие, която излиза към 320 000 лв.. Нужните милиони ще дойдат от Фонд „ Пътна безопасност”, в който се наливат събраните санкции от водачите извършители, снимани с камери.

Решението за покупката на 15 немаркирани коли, които „ да патрулират скрито по автомагистралите и при сигнал да догонват нарушители”, е взето от Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата (ДОККПБДБ ) още през март, само че тогава за задачата са отпуснати 2 550 000 лева На съвещанието на комисията на 11 ноември сумата е увеличена с още 2 250 000 лева, с което парите за патрулките „ бегачки” доближават 4 800 000 с Данък добавена стойност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР