“Джи Пи Груп“ се опитват да се снишат. Действително си

...
“Джи Пи Груп“ се опитват да се снишат. Действително си
Коментари Харесай

Сготви ли някой Джи Пи Груп

“Джи Пи Груп “ се пробват да се снишат. Действително си мисля, че ги „ сготвиха “. Това съобщи в предаването „ Преди всички “ по БНР Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

„ Моята хипоптеза е, че евентуално съперниците ги „ сготвиха “. Станаха прекомерно огромни, изпревариха други огромни компании. Големите в България са 3-4 компании. Дали групово или някой от тези 3-4 огромни, може единствено да подозираме. През този дълъг интервал, в който компанията печелеше едни от най-хубавите публични поръчки и методът, по който се появиха документите на един съветник, в които те участваха – на мен ми се коства, че доста „ инцидентно “ се появиха тези материали “, съобщи Безлов.

Според Тихомир Безлов компанията не може да си разреши да изчезне от пазара, рационалната й тактика би била да стане по-малка, с цел да е по-малко забележима. Друга допустима тактика е да се раздели на по-малки компании, сподели той и изрече съмнение, че компанията ще продължи да извършва поръчки, които е спечелила, само че няма да взе участие известно време за нови поръчки. Според него е допустимо и да търси някакво правосъдно изчистване.

„ Този модел на обществените институции, които разчистват конкуренцията, за мен е действителният проблем “, сподели Тихомир Безлов по отношение на състезанията за публични поръчки.

"След вълната, която се чака от европейски пари за инфраструктура, следва една дупка за новия интервал, в случай че има изобщо идващ подобен огромен интервал. В момента интервалът е доста решителен. Оттам вътрешната им битка стана медийна ", разяснява още той. Безлов се надява такива кавги да не доведат до загуба на пари за страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР