„Джи Пи Груп“ АД грабна шест от деветте първи награди

...
„Джи Пи Груп“ АД грабна шест от деветте първи награди
Коментари Харесай

„Джи Пи Груп“ АД грабна шест първи награди в Сграда на годината

„ Джи Пи Груп “ АД сграбчи шест от деветте първи награди в деветнадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината. Професионалното и качествено създаване на Метростанция НДК II, хотел Hyatt Regency Sofia и Garitage Park донесаха оценки на строителната компания.

Метростанция НДК II

Новата метростанция по трети лъч на софийското метро бе безапелационен победител в категорията си. По новия сектор има общо 8 станции, като всяка една от тях е неповторима със своята визия и зад това стои доста труд на строителите траял четири години. Изпълнител на НДК II е „ Метро Билд Център “, с основен реализатор „ Джи Пи Груп “. Дейностите стартираха през януари 2016 година и продължиха до декември 2019 година

При построяването на метростанция „ НДК II” е употребен по този начин наречения Милански способ на строителство, който се характеризира с осъществяване на структурата от горе надолу. Първо се прави укрепващата структура. В случая това са шлицови стени, а по-късно се построяват покривните плочи и се продължава.




Хотел Hyatt Regency Sofia

Hyatt Regency Sofia е мултифункционален комплекс с главно предопределение на градски бизнес хотел, категория пет звезди. „ Джи Пи Груп “ АД бе проджект управител на хотела, който сграбчи наградата в категория Хотели и ваканционни комплекси.

По време на строителството бяха построени 183 хотелски стаи и апартаменти; бална зала с повърхност 550 кв.м и опция за делене на по-малки пространства; конферентни и заседателни зали с разнообразни размери и функционална гъвкавост; СПА център и други. В строителството на постройката са приложени както обичайни и изпитани способи, по този начин и новаторски софтуерни решения.

Носещата структура на постройката е монолитна, стоманобетонна, скелетна. Състои се от отвесни носещи детайли – колони и СтБ ядра (сеизмични шайби) и хоризонтални детайли – етажни плочи, греди и гредостени.


Четири оценки за Garitage Park

Garitage Park е единственият по своята същина комплекс в България, който съчетава в себе си– офиси, жилища, търговски площи, обучение, спорт и развлечения. Разположен e върху повърхност от 167 000 м2, от които 90 000 м2 паркова среда. Проектът се осъществя поетапно, като в изцяло приключен тип ще включва още 95 000 м2 офиси, 60 000 м2 жилища, главно учебно заведение за 500 деца, 4500 парко-места, детски и спортни площадки, спортна зала и редица търговски площи.




„ Джи Пи Груп “ АД като сътрудник в „ Джи Пи Билд “ построява комплекса и получава оценки в категориите - ОФИС И КОРПОРАТИВНИ СГРАДИ, ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ ОТ МНОГОФАМИЛНИ СГРАДИ, СОЦИАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА - СГРАДИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ и СГРАДИ С ЕЛЕМЕНТИ НА "ЗЕЛЕНА " АРХИТЕКТУРA И ИНОВАЦИИ.









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР