Джейсън Тейтъм вкара 26 точки и направи дабъл-дабъл при победа

...
Джейсън Тейтъм вкара 26 точки и направи дабъл-дабъл при победа
Коментари Харесай

Джейсън Тейтъм изведе Бостън до финал в НБА след драма с Маями

Джейсън Тейтъм вкара 26 точки и направи дабъл-дабъл при победа на Бостън със 100:96 против Маями, с което Селтикс отстраниха Хийт в седми мач от финалите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА). Това ще бъде първа серия на Бостън за купата от 2010 насам и противник в нея ще бъде първенецът на запад Голдън Стейт.

Тейтъм добави 10 битки и бе определен за най-полезен състезател в дуела. Маркъс Смарт записа 24 точки и девет битки, а Джейлън Браун също се регистрира с 24 пункта за успеха. Най-резултатен в дуела с 35 точки за Хийт пък бе Джими Бътлър, който обаче пропусна да даде преднина на тима си 16.6 секунди преди края с неточна пукотевица от тройката.

Бостън води от началото до края, като преднината на тима бе 17 точки рано във втората четвъртина и 16 точки в края. Хийт въпреки всичко се приближиха до 79:82 след следващи стрелби на Адебайо и Бътлър на старта на последната част, само че Селтикс дадоха отговор с осем безответни точки. Нова мощна серия на Хийт приближи още веднъж тима на един панер от успеха, само че Бътлър изпрати топката в кръга, а в ответната офанзива Смарт вкара две стрелби от нарушаване за окончателната преднина от четири точки.

Бостън приключи мача с 41.2 % успеваемост от игра, в това число 11/32 от зоната за три точки. Баскетболистите на Маями вкараха 42 % от стрелбите, само че единствено 6/30 от далечно разстояние.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР