Джейсън Стейтъм е роден и израснал в английския град Шайърбрук,

...
Джейсън Стейтъм е роден и израснал в английския град Шайърбрук,
Коментари Харесай

10 факта за Джейсън Стейтъм, които не знаете

Джейсън Стейтъм е роден и израснал в британския град Шайърбрук, графство Дарбишър на 26 юли 1967 година. Той е вторият наследник в фамилията на артист и шивачка. По-късно се реалокира да живее в Грейт Ярмът, графство Норфолк и следва стъпките на татко си, овладявайки изкуството на уличния спектакъл. В гимназията играе футбол, само че неговата същинска пристрастеност е гмуркането.

Джейсън е измежду най-популярните екшън-актьори. На всеобщата публика е прочут най-много с функциите си в „ Гепи “, „ Две димящи цеви “, „ Транспортер “, „ Смъртоносна конкуренция “ и „ Огън в кръвта “. Неговата актьорска игра постоянно е обвързвана с рискови каскади, престрелки и бързи коли, а живота му отвън снимачната площадка също е толкоз забавен и динамичен като във филмите. Той се раздава на цялостни обороти както в работата си, по този начин и отвън нея.

Днес подбрахме за вас 10 забавни обстоятелството за Джейсън Стейтъм, които ще задоволят любознанието ви.

1. Работа преди огромния екран

Преди да добие известността, която има през днешния ден, Джейсън Стейтъм е бил напълно елементарен юноша. Той е работил паралелно с татко си като махленски продавач на преоценени артикули. Още по това време Стейтъм демонстрира своя актьорски гений. Той с лекост убеждавал клиентите да закупят стоките и решително им обяснявал, че продуктите в действителност не са развалени, а просто не са натоварени от съответните транспортни компании.

2. Джейсън Стейтъм – модел

Освен продавач по лондонските улици, Джейсън Стейтъм е работил и като модел. Той обаче въобще не харесвал усмивката си и постоянно театралничил навъсен. Сериозното му изражение в действителност се оказва основната причина Гай Ричи да го предложения за присъединяване в собствен филм.

3. Личен живот

Стейтъм има няколко съществени любовни връзки. Той излиза с английската актриса Кели Брук и връзката им продължава седем години. За страдание тя го изоставя поради Били Зейн. През 2005 година Джейсън среща австралийската певица и актриса Софи Монк и стартира нов любовен романс. През 2010 звездата има връзка с модел на „ Виктория Сикрет “ – Роузи Хънтингтън-Уайтли.

4. Година на раждане

Макар че Джейсън Стейтъм е един от най-популярните екшън-актьори, медиите към момента не са напълно наясно по кое време тъкмо е роден. Сигурно е, че датата на раждането му е 26 юли, само че точната година варира в значителен диапазон – сред 1967 и 1972 година.

5. „ Две димящи цеви “

По време на прослушването за първата си роля в „ Две димящи цеви “, Джейсън Стейтъм употребява уменията си на махленски продавач. Неговите качества му оказват помощ тъкмо в точния момент, когато Гай Ричи пожелава Стейтъм да му продаде подправен елмаз. Той се оправя повече от сполучливо и съумява да отмъкне парите на Гай Ричи.

6. Изгонен от имението Playboy

Джейсън Стейтъм отказал да театралничи за фотоси с девойките на Хю Хефнър. Той се появил на фотосите по халат, само че не поискал да се снима с плеймейтките. Хефнър сметнал това за опит за бойкот и демонстративно изгонил артиста от имението.

7. Джейсън и спортът

Талантливият артист спортува интензивно още от дете. Тренирал е бойни изкуства, футбол и скокове във вода. Дълго време е взел участие в британския народен тим по скокове във вода. Това се оказва обичания му спорт, а през 1992 година заема 12-то място на международното състезание.

8. За каскадите

Джейсън Стейтъм самичък извършва каскадите във филмите си. Актьорът освен не се възползва от услугите на професионални каскадьори, само че също по този начин се бори да има специфична премия за тях измежду премиите във филмовата академия.

9. Шофирането

Една от най-запомнящите се функции в кариерата на Джейсън е в касовия филм на Люк Бесон „ Транспортер “. Там екшън-звездата се занимава с преместването на деликатни колета с колата си. В този филм Стейтъм демонстрира забележителни шофьорски умения. Оказва се обаче, че артистът е бил късан неведнъж на изпита преди да вземе брошура. Причината за това била обвързвана с неприятния му табиет да надвишава разрешената скорост.

10. Партия шахмат

Освен че обича да се грижи за мускулите по тялото си, Джейсън Стейтъм обича да развива и мозъка си. Той е доста добър шахматист и постоянно играе обичаната си игра с Гай Ричи. Актьорът даже признава с усмивка, че продуцентът му дължи много пари от изгубени партии.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР