Джейсън Стейтъм е известен с това, че не се плаши

...
Джейсън Стейтъм е известен с това, че не се плаши
Коментари Харесай

Джейсън Стейтъм бил на косъм от смъртта при снимки във Варна

Джейсън Стейтъм е прочут с това, че не се плаши от комплицирани каскади и постоянно даже избира да ги прави самичък, а не да разчита на каскадьори. Това основава доста по-впечатляващ резултат на екран, както и печели точки за артиста, който продължава да се слави като един от най-смелите мъже в Холивуд дружно с Том Круз, който също не се тормози да пилотира хеликоптер или да скача от голяма височина. 

Но да се върнем на Стейтъм. Преди години той се причислява към група холивудски мачовци за фотосите на поредицата  " Непобедимите “. Част от сцените са снимани в България, където Джейсън е претърпял както един от най-приятните си моменти, по този начин и един от най-страшните. Оказва се, че артистът е имал близка среща със гибелта по време на снимачния развой във Варна, която ще остане вечно запечатана в мозъка му. 

Ситуацията се случва по време на почивката сред сцените, когато Стейтъм решил да тества един от камионите, с които би трябвало да снима след няколко часа. От екипа описват, че автомобилът е бил квалифициран за фотосите, като в него, с изключение на Стейтъм, е трябвало да се качи и група оператори, режисьор и координатор по каскадите. По време на почивката обаче актьорът взема решение да се поразходи малко, което е можело да му коства живота. 

Британецът взима камиона за тест драйв, преди да снима сцената си. За страдание, до момента в който ускорявал, спирачките се развалили и автомобилът не можел да бъде спрян. Стейтъм нямал задоволително време да реагира, с цел да излезе от камиона, политайки дружно с него в Черно море. По време на изявление той споделя, че водата е била мътна, съвсем тъмна, тъй че не е могъл да види нищо, защото автомобилът е почнал да се цялостни с вода и потъвал към дъното. 

" Трябваше да сме откъм гърба на този камион. По някаква причина обаче сме на открито, приказваме си, пием си смутита, такива неща. Той се качва в камиона, ние сме във Варна, на брега на Черно море. Той безусловно би трябвало да спре камиона, ние излизаме от него, снимаме и всичко е готово. Камионът обаче не стопира. Преминава през дока, в Черно море с Джейсън Стейтъм на шофьорското място “, споделя Тери Крюз в шоуто на Джей Лено. 

Това, което влошило още повече нещата за английския артист, е бил фактът, че той е бил облечен в много тежки облекла – военни ботуши, униформа, оръжия, тежки колани и доста други предмети, които се опитвали да го задържат на дъното. За благополучие, като умел каскадьор, той не разрешил на страха и разочарованието да го завладеят и намерил метод да се измъкне от потъващия камион. Независимо от тежкия костюм, плувните умения на Стейтъм не го подвели и той съумява да изплува назад на повърхността. 

Тери Крюз си спомня, че целият екип е бил заледен, когато осъзнават, че возилото потъва дружно със Стейтъм. Докато артистът съумява да излезе над водата, камионът траял да плува към дъното. 

В изявление за Джими Фалън самият Стейтъм си спомня за ужасяващата преживелица. Разказва, че преди да дебаркира във водата на Черно море, е блъснал двама оператори, мислейки си че ги е умъртвил. Признава, че си е помислил, че ще почине. В един миг обаче съумява да се събере, отваря прозореца и се измъква, с цел да доплува назад на повърхността. 

" Излязох от водата, а всеки ме гледаше и чакаше на брега. Огледах се, само че не виждах Слай. Погледнах нагоре и го видях на една от скалите с телефон в ръка, снимайки цялото нещо и смеейки се “, спомня си артистът. Сталоун даже намерил сили да се пошегува с сътрудника си, питайки го дали има потребност от забрадка. 

Когато беше запитан за случая, Силвестър Сталоун, който също е част от " Непобедимите “, споделя, че всеки различен би се удавил на мястото на Стейтъм, само че не и сътрудника му. Според изказването на Слай, тритонният камион е потопен на дълбочина от 18 метра в тъмните води, което може да направи бягството съвсем невероятно. Въпреки това Джейсън реализира и невъзможното, сходно на това, което вършат героите му във филмите. 

Очевидно близката среща със гибелта не отхвърля артиста да посещава България, защото той се завръща още веднъж в страната ни малко след " Непобедимите “, с цел да снима  " Механик: Възкресение “. Интересното е, че по-голямата част от сцените са снимани още веднъж във Варна. Стейтъм продължава да прави личните си каскади и до през днешния ден, показвайки че нищо не може да го уплаши, написа Dnes.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР