Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към

...
Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към
Коментари Харесай

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, основен изпълнителен шеф на Citigroup, се причисли към група на банкови ръководители, които предизвестяват за идни сложни времена.

Макар да не чака внезапен спад незабавно, тя планува идна криза, както се показва в квалифицираното ѝ изказване, споделено преди годишното чуване на банковата комисия на Сената по отношение на надзора на Уолстрийт.

Фрейзър уточни разнообразни фактори, измежду които устойчивата инфлация в областта на услугите, ескалиращите равнища на дълга, забавянето на световния напредък и продължаващите спорове в Европа и Близкия изток, като евентуални причинители на тази идна криза.

Данните на Citi съответстват с държавните отчети, показващи видим спад в потребителските разноски. Интересното е, че лицата с най-нисък кредитен рейтинг натрупват най-високите равнища на дълг от 2019 година насам, съгласно Фрейзър.

Брайън Мойнихан, основен изпълнителен шеф на Bank of America, се въздържа да изрази своите стопански прогнози в квалифицираните си мнения. Въпреки това той посочи стабилизирането на потребителските разноски по време на изявление за CNBC, което допуска изцяло обичайно финансово здраве на потребителите.

Мойнихан също по този начин загатна, че Федералният запас провежда следен спад в стопанската система – за да ограничи инфлацията, без да провокира забележителен скок на безработицата.

Джейми Даймън, основен изпълнителен шеф на JPMorgan Chase, неотдавна посъветва американците да се приготвят за идна криза, като уточни няколко притеснителни и инфлационни детайла в актуалната обстановка. Той предизвести, че повишението на лихвените проценти може да катализира фаза на криза.

По време на чуването в сряда Фрейзър обществено засегна следствието на Бюрото за финансова отбрана на потребителите, което упрекна банката в дискриминационни практики по отношение на американци от арменски генезис при кандидатстване за кредитни карти въз основа на техните фамилни имена. Фрейзър изрази откровеното си страдание и се извини на арменската общественост в Съединени американски щати, като акцентира коригиращите дейности, подхванати от Citi за поправяне на обстановката и попречване на сходни случаи.

Освен Даймън, Фрейзър и Мойнихан, на чуването в Конгреса ще свидетелстват и изпълнителните шефове на Wells Fargo, State Street, BNY Mellon, Goldman Sachs и Morgan Stanley.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР